ERP 2024

Opera dobija game engine

Nije često da kompanija koja radi na pretraživačima kupi platformu za razvoj igara. Ali to je upravo ono što je Opera uradila sa Yoyo Games, britanskim timom najpoznatijim po izradi GameMaker Studio 2. Ovo je izuzetno popularna platforma za programere početnike sa malo iskustva u programiranju. Dobro funkcioniše sa 2D projektima i ima pristupačan interfejs po principu drag & drop, zajedno sa sopstvenim skriptnim jezikom koji se može koristiti za izradu naprednijih naslova. GameMaker podržava sve glavne platforme, uključujući PC, mobilne uređaje i Nintendo Switch.

PCPress.rs Image

Opera GX razlog kupovine

Opera je kompaniju kupila iz jednostavnog razloga: Opera GX. Web pretraživač fokusiran na igrače pokrenut je u ranom pristupu još u junu 2019. Njegova glavna funkcija je klizni kontrolni panel koji vam omogućava da ograničite propusni opseg pretraživača i vidite koje kartice zahtevaju najviše CPU i RAM resursa. Opera kaže da će stvoriti novu diviziju, razumno nazvanu Opera Gaming, kombinovanjem timova Opera GX i GameMaker.

Mnoge kompanije, uključujući Google, Microsoft i Amazon, vide striming kao budućnost igara zasnovanih na pretraživačima. Da li Opera želi sličnu ponudu za korisnike Opera GX? Ili želi da prati kompanije poput Epic Games, koja poseduje popularni Unreal Engine? Za sada možemo samo nagađati.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: