ePlaneta

Oral-B: Četkica za zube sa veštačkom inteligencijom

Oral-B je lansirao novu električnu četkicu za zube, a pod imenom Oral-B Genius X, i tako polje oralne higijene približio budućnosti u kojoj će korisnici moći da komuniciraju sa svim objektima koji se koriste u svakodnevnom životu.

PCPress.rs Image

Naime, četkica stiže sa dodatkom u obliku veštačke inteligencije, zahvaljujući čemu korisnik može da dobije informacije o tome da li ispravno pere zube. Četkica se uz pomoć Bluetooth konekcije povezuje sa odgovarajućom aplikacijom na pametnom telefonu, koja prikazuje koliko je vremena proteklo od početka pranja, te vodič koji korisnika upućuju na zubna mesta koja zahtevaju više pažnje. Oral-B koristi senzore preko kojih se utvrđuje kada četkica vrši preveliki pritisak na zube i desni, te da li je svakom delu posvećeno dovoljno pažnje. Prikupljeni podaci se potom šalju na aplikaciju, zahvaljujući čemu korisnik dobija precizan vodič za pravilno pranje zuba.

Ovo ipak nije prva Oral-B četkica koja može da se povezuje sa drugim uređajima, budući da se 2014. već pojavio jedan Bluetooth model koji se programirao u saradnji sa zubarom. Novi model ide nešto dalje od toga, a moći će da se nabavi po ceni od 220 dolara.

Pročitajte i:  ChatGPT muke: Novinari protiv veštačke inteligencije

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,