TrendMicro

Otkazano je održavanje E3 2022

Ove godine neće biti održan E3 događaj. Will Powers, marketing menadzer proizvođača perifernih uređaja za igre Razer-a, u tvitu navodi da je digitalni događaj otkazan. Takođe i izveštavanje IGN potvrđuje otkazivanje događaja.

PCPress.rs Image

Zabrinutost zbog pandemije?

Sajam video igara i marketinški događaj je prvobitno bio planiran da se ove godine održi lično. Međutim, u januaru je E3 ponovo prebačen sa ličnog događaja na online događaj zbog pandemije. Sada je održavanje događaja potpuno otkazano.

Poslednjih nekoliko godina raste zabrinutost oko sudbine E3. Pandemija COVID-19 nastavlja da utiče na lična okupljanja. Prošle nedelje, određen broj ljudi u industriji video igara imali su pozitivan test na COVID-19, nakon što su prisustvovali Konferenciji programera igara u San Francisku.

Pored zabrinutosti zbog pandemije, izdavači video igara su se sve više povlačili iz E3 u korist održavanja sopstvenih online događaja kao što su Nintendo Direct showcases, EA Play Live, i Sony State of Play.

Kako su se pojavile vesti o otkazivanju E3, Geoff Keighley kanadski novinar koji izveštava o video igrama, objavio je, da je  Summer Game Fest potvrđen za jun ove godine.

Prema tvitu Stephen Totilo-a, iz kompanije Axios, ESA je rekla: „E3 će se vratiti 2023. godine sa obnovljenim izlogom koji će predstaviti nove i uzbudljive video igre i nove inovacije industrije.” Očekuje se da E3 2023 godine bude održan lično i kao online događaj.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture