Otvorena Sinergija 2010

DJT_1762 Vladan Zivanovic, direktor Microsoft Srbija Deseta jubilarna Sinergija pod sloganom ‘We are all in’ svečano je otvorena sinoć u Narodnom pozorištu. Najveću IT konferenciju u Jugoistočnoj Evropi otvorili su potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, ambasadorka SAD u Srbiji NJ.E. Meri Vorlik i predstavnici Microsoft-a.

„Srbija će nastaviti da ulaže u nauku i tehnološki razvoj jer je razvoj IT-ja jedan od sedam prioriteta razvojne strategije Vlade Srbije“ rekao je potpredsednik Vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i dodao da se neće stati na budžetskim sredstvima. U poslednje dve godine pribavili smo brojna sredstava, brojnim donacijama iz evropskog budžeta, a ulažemo značajne napore da dobijemo i sredstva od drugih država naglasio je Đelić.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić je naglasila da je prošlo deset godina od kako se Srbija uključila u evropske tokove, dodajući da je Microsoft učestvovao u brojnim projektima.

"Microsoft će učestvovati u velikom projektu Ministarstva za telekomunikacije, digitalna škola, koja treba da omogući svim školama u Srbiji da imaju odgovarajući informatičku opremu", podsetila je Matić.

Pročitajte i:  Više od polovine računara u kompanijama nije kompatibilno sa Windows-om 11

Za deset godina svog postojanja Sinergija je postala regionalni brend koji se vezuje ne samo za Microsoft tehnologije, već za sve što je novo i aktuelno u čitavom IT svetu.

“Kao globalni trend koji osvaja ICT, Cloud Computing će obeležiti ovogodišnju Sinergiju, a ujedno označiti i početak jedne nove ere koja će iz korena promeniti način na koji shvatamo informaciono komunikacione tehnologije. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošača širom sveta, a u narednom periodu i u Srbiji” naglasio je generalni direktor Microsoft Srbija Vladan Živanović.

Umetničkim performansom neočekivanog spoja baleta i novih tehnologija, prvak baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov, sve prisutne poveo je u svojevrsnu šetnju po oblacima.

Zvanicama su pozdravili visoki zvaničnici Microsoft-a Majkl Hartman, direktor centrale za Centralnu i Istočnu Evropu i Pierpaolo Taliento, direktor Public sektora za region CCE dok se putem video linka obratio i Kevin Turner drugi čovek korporacije Microsoft.

Do 19. novembra eminentni strani i domaći IT stručnjaci održaće preko 100 predavanja, edukativnih radionica, seminara i poslovnih skupova. Microsoft Srbija će predstaviti nove proizvode i usluge: Windows Phone 7, Office 2010 na srpskom jeziku, Windows Live Essentials 2011, Microsoft Lync Server 2010 i još mnogo toga.

Pročitajte i:  Ratovi browsera: Microsoft Edge se udaljava od starog rivala

Izvor: MS Sinergija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,