ASUS ROG Flow

Otvorena Sinergija 2010

DJT_1762 Vladan Zivanovic, direktor Microsoft Srbija Deseta jubilarna Sinergija pod sloganom ‘We are all in’ svečano je otvorena sinoć u Narodnom pozorištu. Najveću IT konferenciju u Jugoistočnoj Evropi otvorili su potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić, ambasadorka SAD u Srbiji NJ.E. Meri Vorlik i predstavnici Microsoft-a.

„Srbija će nastaviti da ulaže u nauku i tehnološki razvoj jer je razvoj IT-ja jedan od sedam prioriteta razvojne strategije Vlade Srbije“ rekao je potpredsednik Vlade i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić i dodao da se neće stati na budžetskim sredstvima. U poslednje dve godine pribavili smo brojna sredstava, brojnim donacijama iz evropskog budžeta, a ulažemo značajne napore da dobijemo i sredstva od drugih država naglasio je Đelić.

Ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić je naglasila da je prošlo deset godina od kako se Srbija uključila u evropske tokove, dodajući da je Microsoft učestvovao u brojnim projektima.

"Microsoft će učestvovati u velikom projektu Ministarstva za telekomunikacije, digitalna škola, koja treba da omogući svim školama u Srbiji da imaju odgovarajući informatičku opremu", podsetila je Matić.

Pročitajte i:  Microsoft objavio hitne zakrpe za Exchange Server

Za deset godina svog postojanja Sinergija je postala regionalni brend koji se vezuje ne samo za Microsoft tehnologije, već za sve što je novo i aktuelno u čitavom IT svetu.

“Kao globalni trend koji osvaja ICT, Cloud Computing će obeležiti ovogodišnju Sinergiju, a ujedno označiti i početak jedne nove ere koja će iz korena promeniti način na koji shvatamo informaciono komunikacione tehnologije. Sa petnaestogodišnjim iskustvom u pružanju kvalitetnih i pouzdanih Cloud computing usluga, Microsoft već uslužuje preduzeća, državne institucije i potrošača širom sveta, a u narednom periodu i u Srbiji” naglasio je generalni direktor Microsoft Srbija Vladan Živanović.

Umetničkim performansom neočekivanog spoja baleta i novih tehnologija, prvak baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov, sve prisutne poveo je u svojevrsnu šetnju po oblacima.

Zvanicama su pozdravili visoki zvaničnici Microsoft-a Majkl Hartman, direktor centrale za Centralnu i Istočnu Evropu i Pierpaolo Taliento, direktor Public sektora za region CCE dok se putem video linka obratio i Kevin Turner drugi čovek korporacije Microsoft.

Do 19. novembra eminentni strani i domaći IT stručnjaci održaće preko 100 predavanja, edukativnih radionica, seminara i poslovnih skupova. Microsoft Srbija će predstaviti nove proizvode i usluge: Windows Phone 7, Office 2010 na srpskom jeziku, Windows Live Essentials 2011, Microsoft Lync Server 2010 i još mnogo toga.

Pročitajte i:  Ažuriranje Windows-a 10 onemogućava praktičan trik

Izvor: MS Sinergija

Facebook komentari:
HR specijalno izdanje

Tagovi: , , , , ,