TrendMicro

Ovi sajtovi su imali najviše problema tokom 2021. godine

Istraživanje koje je sproveo sajt Downdetector pokazalo je koji su popularni sajtovi imali najviše problema tokom protekle godine. Među 20 najpopularnijih sajtova na svetu, na prvom mestu su platforme u vlasništvu Facebook-a (sada Meta-e).

problemi

Lista najvećih…neuspeha

Samo u SAD-u, Facebook je imao ukupno prijavljenih 123.000 problema, Instagram 98.000, WhatsApp 34.000, a Facebook Messenger 9.800 problema. Najveći deo problema odnosio se na nedostupnost pomenutih servisa. Na globalnom nivou, Facebook je prvi na Downdetektor listi svih vremena, sa 10.6 miliona prijavljenih ispada (od čega je 1.7 izveštaja iz SAD-a).

U Velikoj Britaniji najveći broj problema imao je Reddit, sa 180 zasebnih incidenata tokom ove godine. Skoro dve trećine (60 procenata) incidenata bilo je vezano za Reddit aplikaciju. Na drugom mestu u Britaniji je Discord sa 107 problema (74 procenta je u bilo u vezi sa konekcijom na server), sledi Instagram, sa 106 nezavisnih problema, od čega je 55 procenata bilo vezano za Instagram aplikaciju. Facebook je četvrti, sa 95 nezavisnih incidenata od čega je 49 procenata bilo vezano sa probleme sa sajtom, a poslednji incident tog tipa desio se 10. novembra.

Pročitajte i:  Meta planira da smanji troškove za 10% ili više narednih meseci

Kada korisnička baza nekih od ovih platformi obuhvata polovinu ljudske populacije, svaki problem utiče na značajan broj ljudi, čije poslovanje možda zavisi od tih sajtova. Zato ovi ispadi velikih i popularnih sajtova predstavljaju ogroman problem, čak i kada traju samo po nekoliko minuta, a ne po nekoliko sati, kao što se desilo tokom oktobra.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,