Top50 Glas publike

Netflix testira feed za decu u TikTok stilu

Netflix aplikacija za iOS dobila je ove nedelje test funkciju – novi feed za decu koji je dizajniran da prikazuje krate klipove iz Netflix biblioteke za decu. „Kids Clips“ opcija koristi sličan interfejs kao TikTok ili Instagram, kako bi bio prijemčiviji deci. Međutim, dok pomenute dve platforme forsiraju portret prikaz na telefonu, Netflix je rešio da Kids Clips radi u landscape formatu.

feed

Suštinski, ovo je slična opcija kao, „Fast Laughs“ koja promoviše komediju (lansirana je ranije tokom ove godine). Obe funkcije imaju isti cilj – da promovišu Netflix sadržaj kroz kratke klipove, odnosno na način na koji su korisnici već navikli da gledaju video snimke na društvenim mrežama.

Kako je Netflix u svojim finansijskim izveštajima naveo da je TikTok njihov najveći konkurent, očigledno je da je ova funkcija osmišljena da „ukrade“ deo korisnika sa te platforme, fokusirajući se na kratke snimke koji su uobičajeni na njoj. Međutim, kako se roditelji bune da njihova deca troše previše vremena gledajući u svoje telefone, Kids Clips limitira broj klipova koji se mogu pogledati u jednom cugu. Dete neće moći odjednom da odgleda više od 10 do 20 klipova.

Pročitajte i:  YouTube proširuje funkcije kupovine kako bi se borio protiv pada prihoda

Za sada je ova funkcija dostupna na tržištima Severne i Južne Amerike, Irske i Australije, odnosno uglavnom tamo gde su iOS uređaji zastupljeniji kod korisnika. Za sada nema informacija kada će ona postati dostupna i korisnicima Android telefona.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,