PC Press Studio

Patent kompanije Apple nagoveštava izradu pametne odeće

Trenutno, tehniku koju uglavnom koristimo su eksterni uređaji, poput telefona i tableta, međutim sa pametnim satovima, uviđamo pomak ka stvaranju pametnih predmeta koje smo već navikli da nosimo svakodnevno. Takođe, vidimo kako kompanije poput Google-a sa svojom pametnom bluetooth jaknom i Amazon-a koji želi da proizvodi odeću uz pomoć veštačke inteligencije, pokušavaju ovaj koncept da prenesu na sledeći nivo, stvaranjem pametne odeće.

PCPress.rs Image

Međutim, izgleda da Google i Amazon možda neće biti sami u ovom poduhvatu. Prema nedavno otkrivenom patentu Patently Apple, čini se da bi Apple mogao da bude zainteresovan za istraživanje koncepta pametne odeće. Podaci o patentiranju opisuju pametnu odeću/tkaninu koja bi mogla da se integriše u na primer spoljno kućište ili zaštitu za elektronsku opremu. Ovo uključuje zaštitu koja može da se ukloni sa uređaja kao što je na primer maska za telefon, torba i tako dalje. Takođe pominje kako se može integrirati u novčanik, rukav, džep, šešir, kaiš ili čak nameštaj. To znači da u teoriji ova tehnologija može biti primenjena na gotovo svim vrstama tkanine, pa zamislite da sedite na svojoj sofi koja može da obradi podatke, kao što su vaša težina, telesna temperatura, koliko ste vremena proveli u sedećem položaju i tako dalje.

Pročitajte i:  AI na najvišem nivou

Za sada, ovo je samo patent koji bez ikakve sumnje znači da je tehnika koju možemo da nosimo nešto čemu industrija trenutno teži, bez obzira da li Apple planira da je implementira ili ne. Ostaje nam da vidimo da li će Apple proširiti svoju nosivu tehnologiju izvan pametnih satova.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,