BIZIT 2022

PC Press u Parizu: Predstavljen Honor View 20

Nalazimo se u Parizu, na manifestaciji u organizaciji kompanije Honor, poznatog proizvođača mobilnih telefona, naročito popularnog među mladima. Upravo je danas predstavljen Honor View 20, novi top model proizvođača, koji donosi vrhunske performanse, All-View ekran, kao i 48 MP zadnju kameru sa AI Ultra Clarity tehnologijom.

PCPress.rs Image

Reč je o jednom od top modela koji se odlikuje nesvakidašnjim rešenjima u pogledu dizajna. Pre svega, telefon je opremljen prednjom kamerom od 25MP integrisanom u ekran, prečnika 4,5 milimetara. Tako je dobijen novi All-View ekran koji donosi odličan prikaz, te pokrivenost prednje strane ekranom od čak 91,8 odsto. Druga odlika dizajna jeste nanolitografski dizajn poleđine. Osim toga što čini telefon otpornijim na ogrebotine i slična fizička oštećenja, nanolitografija takođe čini da telefon izgleda drugačije u zavisnosti od ugla iz kog se posmatra. Četvrta generacija nano-vakuumskog sloja i nevidljive aurora teksture stvara živopisan i dinamičan gradijent boje u obliku slova V, sa blistavim efektom.

PCPress.rs Image

Vrhunska kamera od 48 MP može da se podiči veštačkom inteligencijom, odnosno podrškom za AI. Odlična kamera pravi izuzetno oštre i detaljne fotografije, dok noćni režim snimanja donosi neverovatan nivo detalja u noćnim uslovima, što smo sve isprobali na licu mesta. Honor je implementirao i naprednu 3D TOF zadnju kameru, koja ima sposobnost da skenira i prepoznaje objekte u realnom svetu. Algoritam za AI i 3D modeliranje omogućava niz korisnih i zanimljivih aplikacija, od toga da vaše telo postane tanje na fotografijama i video snimcima, do igranja igrica korišćenjem pokreta ili računanja kalorija u hrani.

Pročitajte i:  HONOR 70 5G dostupan korisnicima u Srbiji

Vrhunske performanse

Honor View 20 je opremljen 7-nm Kirin 980 AI čipsetom sjajnih performansi (u ovom trenutku, najbrži čipset za Android teleofne), sa podrškom za dual NPU, kao i GPU Turbo 2.0 koji u značajnoj meri unapređuje grafičke performanse. Telefon se isporučuje sa baterijom od 4000 mAh sa SuperCharge opcijom, što znači da je telefon u stanju da se za samo pola sata punjenja dopuni do 55% kapaciteta. Telefon u standardnoj verziji stiže sa 6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora, i dostupan je u crnoj i plavoj boji. Crvena varijanta istovremeno označava i jaču verziju telefona, koja se može podičiti sa 8 GB RAM-a, te čak 256 GB skladišnog prostora.

PCPress.rs Image

Kako bi uspešno ohladio uzavrelu unutrašnjost telefona, proizvođač je razvio „The NINE Liquid Cooling“ rashladno rešenje, koje predstavlja veoma efikasan sistem za tečno hlađenje. Pored toga, Honor View 20 ne zaboravlja ni korisnike koji vole da uživaju u dobrom zvuku, zadržavajući 3,5-mm konektor za slušalice, što nije standardno na današnjim top modelima. Rezolucija 6,4-inčnog ekrana iznosi 2310×1080 piksela, a odnos stranica je 19,25 : 9. Telefon stiže sa Android 9.0 Pie operativnim sistemom, koji je presvučen Honor Magic 2.0.1 korisničkim interfejsom (klon EMUI 9 interfejsa, koji zatičemo na Huawei telefonima). Skener otisaka prstiju je smešten na poleđini, a na donjoj strani je smešten USB-C port.

Pročitajte i:  Nova Strava aplikacija od sada na Huawei nosivim uređajima

PCPress.rs Image

Cene

Honor View 20 će u Srbiji u standardnoj verziji (6 GB RAM-a i 128 GB skladišnog prostora) koštati 80 hiljada dinara. Snažnija verzija crvene boje, sa 8 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora, će na srpskom tržištu koštati 90 hiljada dinara. Više o telefonu možete saznati već za koji dan, kada će kompletan opis izaći u narednom broju časopisa PC Press, odnosno na stranicama našeg sajta gde ćemo objaviti kompletan test uređaja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,