N Central domination

Ugašen YouTube kanal Machinima

Machinima YouTube kanal sa 12,4 miliona pretplatnika je u suštini izbrisan sa interneta, pošto je većina videa na kanalu povučena i ne mogu da se reprodukuju. Ni video kreatori ni korisnici kanala nisu bili obavešteni, izveštava Kotaku, tako da je vest šokirala gejming i striming zajednicu. „Više od sedam godina rada… izgubljeno je #RIPMachinima.“, napisao je jedan korisnik na Twitter-u.

PCPress.rs Image

U poslednjih nekoliko godina svašta se dešavalo oko Machinima, kanala koji je okupljao kreativne ljude širom sveta koji su svoju kreativnost izražavali kroz kreiranje filmova napravljenih isključivo u endžinu nekih igara. To su mogli da budu filmovi vezani za samu igru, ali i nešto potpuno nepovezano, jedino je bitno da se sve kreira u endžinu igre. Machinima je kupljen 2016. godine od strane Warner Digital Networks-a, kog je AT&T kupio u leto 2018. godine. Kanal je kasnije preusmeren na AT&T Fullscreen, uslugu kojom upravlja Otter Media.

„Mi smo usredsređeni na stvaranje novog sadržaja sa timom Machinima, koji će biti distribuiran na novim kanalima koji će biti objavljeni u narednim mesecima“, izjavili su iz Otter Media za Kotaku. „U međuvremenu Machinima mreža kreativnih kanala nastavlja da prikazuje talente na mreži. Kao deo ovog fokusiranja na nov sadržaj, okrenuli smo se ka distribuciji sadržaja na nekoliko drugih kanala.“ 

Iako je Machinima višekanalni mrežni model sve više postajao irelevantan za jutjubere, nagli prekid je i dalje nepravedan prema mnogim kreatorima.

Pročitajte i:  YouTube objavljuje novi alat za kreiranje Short formata

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,