ASUS ROG Flow

PLAYER – takmičenje za mlade preduzetnike

clip_image001Računarska gimnazija Smart učestvuje u velikom projektu Evropske Komisije – PLAYER i poziva sve mlade preduzetnike od 14 do 30 godina da im se pridruže u sredu 1. decembra u online PLAYER takmičenju. Takmičenje će se održati u 14h u Računarskoj gimnaziji Smart i namenjeno je učenicima koji su zainteresovani da saznaju kako izgleda raditi u realnom poslovnom svetu.

Ovim takmičenjem učenicima je, kroz igranje video igrice, približen poslovni svet. Projekat Play and Learn as Young European entRepreneurs (PLAYER) predstavlja online igru postavljenu na Facebook-u kako bi mladi umovi mogli da joj pristupe širom cele Evrope.

Igra je polazna tačka koja će buduće mlade preduzetnike testirati, naučiti kako da razmenjuju i razvijaju svoje poslovne ideje uz aktivnu poslovnu zajednicu i korišćenje posebnih alata za razvoj poslovnog razmišljanja i modela. Karakteristike igre (tok igre, tehnike rešavanja problema, dijalog sa drugim preduzetnicima, misija, istraživanje novih opcija, itd) će pomoći mladim preduzetnicima da razviju svoju kreativnost, inovativna rešenja, postojeći tim i poslovne mogućnosti.

Mladi preduzetnici iz cele Evrope mogu pristupiti igri i zajedno naučiti kakve sve izazove postavlja realno poslovanje, naravno uz podršku iskusnih savetodavaca (BICs, Agencija, Univerziteta), baziranih u 7 različitih zemalja. Za sada ima preko 3.500 prijavljenih učesnika među kojima se nalaze i učenici Računarske gimnazije Smart.

Pročitajte i:  Srpski tim programera u top 10 startapa na svetu

Ceremonija proglašenja pobednika ovog takmičenja će biti održana u Portugaliji, krajem Januara, kada će i biti proglašen pobednik sa najinovativnijim idejama – PLAYER 2011. Prvo mesto nosi nagradu od 500€.

Izvor: Smart

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , ,