Top50 Glas publike

Pokemon Go kreator Niantic radi na AR naočarima

Generalni direktor kompanije Niantic John Hanke podelio je najave za prve AR naočare kompanije.

PCPress.rs Image

Niantic-ove AR naočare mogu vam pomoći da koristite Pokemon Go-a bez upotrebe ruku

Kompanija, poznata po razvoju Pokemon Go-a, intenzivno radi na spektru proširene stvarnosti (AR). Za sada je najavljen samo deo mogućnosti naočara proširene stvarnosti, ali se ne precizira kako će naočare funkcionisati. Niantic je najpoznatiji po razvoju AR igara poput Pokemon Go, Ingress i Harry Potter: Wizards Unite. Niantic takođe sarađuje sa Nintendom na razvoju mobilne igre zasnovane na AR-u za popularnu puzzle igricu, Pikmin.

Pokemon Go je pokrenut u julu 2016. godine i od tada je stekao veliku popularnost. Igra je zabeležila veliku popularnost jer je u prve četiri godine lansiranja zaradila 3,6 milijardi dolara, prema podacima Sensor Tower-a. Nedavno je, zbog izbijanja koronavirusa, Pokemon Go prilagodio svoj način igre kako bi ga učinio prijatnijim za boravak kod kuće. Igra sada omogućava korisnicima da se virtuelno sastanu sa prijateljima radi Pokemon raid-a, a funkcija Adventure Sinc sada broji vaše korake čak i unutar granica vaše kuće.

Nintendo i Niantic najavili su svoje partnerstvo u razvoju više naslova zasnovanih na AR u budućnosti. Prva od njih biće igra zasnovana na Pikmin-u gde će korisnici voditi plant-like Pikmin bića da rešavaju zagonetke. Niantic je lansirao svoju liniju igara zasnovanih na AR-u sa Ingress-om, location-based igrom, koja omogućava korisnicima interakciju sa „portalima“ koji su blizu stvarne lokacije korisnika. Igra je prvi put pokrenuta 2012. godine, a ažuriranje je dobila 2018. godine sa Ingress Primeom.

Izvor: Gadgets

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: