Porast isporuke grafičkih karti zbog rudarenja kriptovaluta

Zahvaljujući povećanom interesovanju za rudarenje kriptovaluta, proizvođači grafičkih karti očekuju veću potražnju koja će uticati na porast isporuke ovih komponenti, pa Asustek Computer i Micro-Star International (MSI) očekuju da će iporučiti između 5 i 5,2 miliona ovih komponenti do kraja godine, Gigabyte Technology 4,5 miliona, a Colorful 4,1 milion.

PCPress.rs Image

Budući da vrednost kriptovaluta konstantno raste od aprila, isporuke grafičkih karti bitno su porasle u drugom i trećem kvartalu ove godine. Palit Microsystem, veliki proizvođač ovih komponenti, na primer, očekuje da ukupno isporuči oko 7,5 miliona jedinica, a kada je proizvođač Colorful u pitanju, 90% njegovih isporuka odlazi na kinesko tržište,u okviru kojeg je takođe zabeležen porast. Što se tiče kompanije EVGA, najvećeg proizvođača za severnoameričko tržište, i tu se očekuje značajno povećanje broja isporučenih jedinica.

PCPress.rs Image

Ipak, za četvrto tromesečje se predviđa opadanje isporuke zbog nedovoljnog broja grafičkih karti, koji je rezultat prilagođavanja zaliha potrebama tržišta, a ne velike potražnje. Kada je 2018. godina u pitanju, proizvođači očekuju da se tržište grafičkih karti vrati u normalu. Tokom prvog tromesečja se očekuje rast isporuke koji će uticati na rezultat na godišnjem nivou, te se misli kako će na početku drugog kvartala sledeće godine doći i do određenog pada.

Pročitajte i:  El Salvador: Bitkoin postao zvanična valuta

Izvor: Guru 3D

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , ,