Top50 Glasaj

Porast isporuke grafičkih karti zbog rudarenja kriptovaluta

Zahvaljujući povećanom interesovanju za rudarenje kriptovaluta, proizvođači grafičkih karti očekuju veću potražnju koja će uticati na porast isporuke ovih komponenti, pa Asustek Computer i Micro-Star International (MSI) očekuju da će iporučiti između 5 i 5,2 miliona ovih komponenti do kraja godine, Gigabyte Technology 4,5 miliona, a Colorful 4,1 milion.

Budući da vrednost kriptovaluta konstantno raste od aprila, isporuke grafičkih karti bitno su porasle u drugom i trećem kvartalu ove godine. Palit Microsystem, veliki proizvođač ovih komponenti, na primer, očekuje da ukupno isporuči oko 7,5 miliona jedinica, a kada je proizvođač Colorful u pitanju, 90% njegovih isporuka odlazi na kinesko tržište,u okviru kojeg je takođe zabeležen porast. Što se tiče kompanije EVGA, najvećeg proizvođača za severnoameričko tržište, i tu se očekuje značajno povećanje broja isporučenih jedinica.

Ipak, za četvrto tromesečje se predviđa opadanje isporuke zbog nedovoljnog broja grafičkih karti, koji je rezultat prilagođavanja zaliha potrebama tržišta, a ne velike potražnje. Kada je 2018. godina u pitanju, proizvođači očekuju da se tržište grafičkih karti vrati u normalu. Tokom prvog tromesečja se očekuje rast isporuke koji će uticati na rezultat na godišnjem nivou, te se misli kako će na početku drugog kvartala sledeće godine doći i do određenog pada.

Pročitajte i:  Meksiko: Kad bogati ulažu u Bitkoin

Izvor: Guru 3D

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,