Porsche: Novi testovi električnog modela

Porsche je svoj prvi električni automobil počeo da testira pre četiri godine, ali se za to vreme nije saznalo kako bi model trebalo konačno da izgleda, te kakve su mu performanse. Video koji je nedavno objavljen daje odgovore i na ova pitanja, te zainteresovani mogu da vide kako se električni Porsche ponaša tokom vožnje.

PCPress.rs Image

Model Taycan provozao je Jonny Smith koji je već napravio brojne video sadržaje o električnim vozilima, a u okviru Fully Charged YouTube kanala. Iako dobro upoznat sa performansama električnih modela Smith nije ostao ravnodušan na brzinu Porsche modela, što budućim kupcima pruža informaciju kojoj može da se veruje. Naime, dok neka Tesla vozila mogu da dostignu brzinu od oko 96 kilometara na sat, Taycan baterije od 800V omogućava više od toga, te iz kompanije tvrde da za nešto više od tri sekunde može da postigne 100 kilometara na sat, a za manje od 12 sekundi čak 200 kilometara na sat. Tako eksperti ističu da se radi o prilično brzom automobilu, ako se uzme u obzir da će težiti preko dve tone.

Pročitajte i:  Rols Rojs obustavlja proizvodnju automobila sa fosilnim gorivima zbog električnih vozila do kraja 2023.

Novi video nudi i informaciju o tome kako Taycan zvuči tokom vožnje, ali ne pruža uvid u to kako izgleda enterijer, budući da su sedišta i kontrolna tabla zaštićeni tako da gledaoci ne mogu da ih vide, a kako se ne bi otkrili završni detalji pre nego što se model pusti u prodaju.

Izvor: Motor 1

Facebook komentari:

Tagovi: , ,