Potvrđena tri iPhone modela sa značajnim promenama

Apple nastavlja da iznenađuje kada su iPhone modeli u pitanju. Ovog puta je potvrđeno postojanje čak tri nova modela koja bi trebalo da izađu na jesen. Da li je ovo definitivni znak da iPhone X ipak nije rešenje za svakog?

Zahvaljujući sajtu Consomac, saznali smo da je Apple odlučio da prijavi šifre za iPhone modele koji će se pojaviti na evroazijskom (praktično ruskom) tržištu, a već je poznato da se planira tri različita dizajna u široj paleti boja. Šifre pod kojima su zavedeni novi iPhone modeli su: A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099 and A2101, A2103, A2104, A2105 i A2106. Iako deluje kao skup nasumičnih brojeva, ipak se primećuje sistem – šifre počinju sa A19, A20 i A21.

Tri iPhone modela stižu na jesen

Pretpostavlja se da ovaj sistem predstavlja cenovni rang telefona, pa je tako A19 verovatno novi pristupačniji iPhone X od 6,1 inča. Naredna šifra, A20, bi trebalo da pretstavlja Iphone X od 5,8 inča, dok A21 otkriva fablet Iphone X Plus od 6,5 inča. Nije još uvek jasno da li su poređani po veličini ekrana, ali ono što je sigurno je da nas očekuju tri Iphone X inspirisana modela. Izgleda da se Apple nije previše trudio da sakrije ovu informaciju, što se može tumačiti kao želja da se privuče pažnja i podigne tenzija pred predstavljanje u septembru. Jasno je da će u narednom periodu curiti informacije na sve strane.

Pročitajte i:  Apple Maps greškom označio mala preduzeća kao „trajno zatvorena“ i time ugrozio njihovo poslovanje

Novi iPhone, novi iOS 12

Uz pomenute identifikatore Apple iPhone modela, navedeno je da će svi uređaji raditi na iOS 12 operativnom sistemu. Poznato je da Apple tradicionalno nove modele telefona isporučuje sa novom verzijom iOS-a, što samo potvrđuje informacije da se radi o novim modelima. Da ne bude zabune, ove informacije se ne mogu povezati sa iPadovima, jer su oni već identifikovani na isti način prošle nedelje.

Treba naglasiti da se do sada pokazalo da evroazijska baza podataka nikad nije dala pogrešne podatke. Prethodne prijave šifri su otkrile iPhone 7, Apple Watch seriju, AirPodove, kao i iPad koji je lansiran prošle godine.

Septembar će svakako biti vruć kada je Apple u pitanju, jer po prvi put posle više godina biće predstavljena tri modela iPhone telefona. Fanovi će sigurno oduševljeno ispratiti predstavljanje, naročito kad se uzme u obzir da je najavljeno da će novi modeli biti pristupačniji (koliko je to moguće kad su Apple proizvodi u pitanju). Ostaje da se vidi kako će tržište reagovati na mnogo veći izbor iPhone modela nego inače, kao i da li će se iPhone X vlasnici odlučiti za neki novi model nakon što su za trenutni dali preko 1000 dolara.

Pročitajte i:  Apple aplikacije za Vision Pro 

Izvor: Forbes

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,