PPF grupa preuzela Telenor za 2,8 milijardi evra

Češka PPF grupa je završila sa preuzimanjem telekomunikacionih kompanija mobilnog operatora Telenor. Podsetimo, akvizicija je obuhvatala sve zemlje na području Centralne i Istočne Evrope u kojima je poslovao Telenor, tačnije delove grupe koji su poslovali u Mađarskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori i Srbiji. PPF grupa je dobila sva neophodna odobrenja relevantnih institucija i okončala sve preostale procedure. Rezultat toga je da od sada PPF grupa ima punu kontrolu nad operacijama Telenora u svim pomenutim zemljama.

Ukupna vrednost kompletnog poslovnog aranžmana je iznosila 2,8 milijardi evra. PPF grupa je transakciju finansirala pozajmicom grupe kreditora. Ovo je najveće preuzimanje izvršeno u telekomunikacijskom sektoru Centralnoistočne Evrope od 2011. godine. Podsećamo čitaoce da je svojevremeno norveški Telenor platio milijardu i 513 miliona evra samo za preuzimanje srpskog operatora mobilne telefonije Mobi 63.

Tokom juna ove godine, PPF grupa je objavila da će preuzeti i 100% vlasništva nad Telenor bankom u Srbiji po dobijanju neophodne dozvole od strane Narodne banke Srbije, kao što je pcpress.rs već pisao.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Fiskalizacija v2 - dolaze novi fiskalni uređaji

Tagovi: , , , , ,