Predstavljen Samsung preklopni telefon

Preklopni telefoni su opet u modi! Sezonu novog-starog dizajna otvorio je Samsung svečano predstavljajući Infinity Flex Display.

Predstavljen Samsung preklopni telefon Instant Flex Display

Najavljeni događaj u okviru Samsung Developers Conference u San Francisku privukao je kako običnu publiku tako i developere koje interesuje kako će izgledati nova tehnologija preklapanja ekrana. Samsung je ubeđen da će njihov Infinity Flex Display “predstavljati osnovu za smartfone sutrašnjice”. Takođe su obavestili sve prisutne da se u narednim mesecima očekuje masovna proizvodnja novog modela.

Još uvek bezimeni telefon (Samsung Galaxy F?) ima displej od 7,3″ kad je telefon razvučen. To je već dimenzija omanjeg tableta, što je i cilj ovog preklopnog telefona sa opcijama manjeg i većeg displeja. Predstavljanje preklopnog displeja telefona otvara novu trku proizvođača kako bi se uvele inovacije u izradi novih modela.

Pročitajte i:  Samsung bi mogao prvi da napravi NAND od 1000 nivoa

Ko će prvi da predstavi preklopni telefon?

Samsung se svojski potrudio da pretekne Huawei u prezentaciji prvog preklopnog rešenja telefona. Iako je Samsung prva velika kompanija koja je predstavila novi koncept, ipak nisu prvi. Njih je pretekao malo poznati startup Royole i to pre samo nedelju dana.

I dok je Royole predstavio telefon FlexPai, Samsung se potrudio da ne vidimo ništa više od displeja. Prototip telefona je čak stavljen u masku kako bi se sakrio dizajn (koji verovatno nije finalni). Ono što je otkriveno je da će novi Samsung mobilni uređaj moći da pokreće tri aplikacije u isto vreme.

Novi preklopni telefoni će pokušati da ugroze dva tržišta, telefona i tableta, nudeći jedan proizvod koji pokriva osobine dva uređaja. Kako će to izgledati u praksi i koliko će ovo preklapanje biti praktično i elegantno, saznaće se uskoro.

Izvor: SDC

Facebook komentari: