Predstavljene Huawei FreeBuds 4 bežične slušalice sa adaptivnim aktivnim poništavanjem šuma

Kompanija Huawei je predstavila najnovije bežične Bluetooth slušalice – Huawei FreeBuds 4. Novi dodatak Huawei FreeBuds seriji bežičnih slušalica odlikuje se prvim ikada adaptivnim aktivnim poništavanjem šuma. Uz korisnicima omiljenu tehnologiju aktivnog poništavanja šuma, open-fit dizajn, komfor, zvuk visoke rezolucije i inteligentno audio povezivanje Huawei FreeBuds 4 donose izuzetan kvalitet zvuka uz aktivno poništavanje šuma.

PCPress.rs Image

Novo merilo udobnosti i neometanog audio iskustva

Tokom 2019. godine Huawei je predstavio prve na svetu slušalice open-fit dizajna sa opcijom aktivnog smanjenja šuma, na taj način omogućujući korisnicima da najzad uživaju i u udobnosti i u zadivljujućem kvalitetu zvuka. Nakon gotovo dve godine kontinuiranih ulaganja u istraživanje i razvoj, te akumuliranja tehničke ekspertize, predstavljene su HUAWEI FreeBuds 4 slušalice, opremljene novom, unapređenom open-fit tehnologijom aktivnog poništavanja šuma koja je ovu funkciju podigla na nov nivo i poboljšala je kako na nivou hardvera, tako i na nivou softvera.

HUAWEI FreeBuds 4 karakteriše Adaptive Ear Matching tehnologija koja je prvi put upotrebljena u slušalicama open-fit dizajna. Automatskom detekcijom oblika uha korisnika i uslova nošenja Huawei FreeBuds 4 slušalice mogu odrediti optimalno podešavanje poništavanja šuma za svakog korisnika ponaosob, donoseći im dosledan kvalitet zvuka visoke rezolucije bez obzira na okolnosti u kojima ih nose.

Odlika novih HUAWEI FreeBuds 4 je i tehnologija poništavanja šuma sa dva mikrofona koja donosi poboljšane performanse prigušivanja buke. Ove slušalice su prve slušalice open-fit dizajna koje koriste tehnologiju poništavanja šuma sa dva mikrofona, osiguravajući da mikrofoni mnogo preciznije detektuju ambijentalnu buku, dostižući vodeći nivo u industriji.

Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3 u prodaji u Srbiji

Frekvencijski opseg u intervalu do 40kHz za snažnije iskustvo slušanja

HUAWEI FreeBuds 4 koriste kompozitnu dijafragmu od polimera tečnog kristala, koja podržava frekvencijski opseg u intervalu do 40kHz i donosi zvuk visoke rezolucije. Bez značajnijih gubitaka na kvalitetu, visoki tonovi zvuče bogatije i punije. Osim toga, HUAWEI FreeBuds 4 slušalice rade sa dinamičkim drajverom od 14.3mm koji nudi snažniji i impresivniji bas.

Kada su u pitanju performanse basa, Huawei FreeBuds 4 usvajaju novi sitem koji poboljšava bas, kanale koji ga emituju i formira nezavisnu zvučnu šupljinu. U poređenju sa FreeBuds 3, nove HUAWEI FreeBuds 4 drastično poboljšavaju hermetičnost i zvučni pritisak, a zapremina kanala koji emituje bas uvećava se za 15%, što pojačava njegov efekat.

Kada aktivno poništavanje šuma nije uključeno Huawei FreeBuds 4 nude četiri sata neprekidne reprodukcije muzike, odnosno 22 sata u kombinaciji sa kućištem za punjenje. Ukoliko je opcija aktivnog poništavanja šuma uključena, slušalice donose 2,5 sata slušanja muzike. Osim toga, tehnologija brzog punjenja, koja je vodeća u industriji, omogućava 2,5 sata uživanja u zvuku nakon samo 15 minuta punjenja, tako da korisnici ne moraju da brinu o nivou baterije kada su napolju ili u žurbi.

Pročitajte i:  Huawei lansirao nove pametne uređaje u Dubaiju

Vrhunska udobnost laganog i sofisticiranog dizajna

Udobnost je ključna za postizanje optimalnog korisničkog iskustva. U poređenju sa Huawei FreeBuds 3 kao svojim prethodnikom, HUAWEI FreeBuds 4 dolazi unapređen sa 13 dodataka za optimizaciju različitih veličina, smanjuje njegovu veličinu i čini ga lakšim. Teži svega 4.1g po slušalici.

Huawei FreeBuds 4 donosi i tri unapređenja u pogledu zakrivljenosti za bolje stajanje u uhu. Niz optimizacija omogućava ugodnije iskustvo nošenja, povećanu krutost, ali i unapređene performanse aktivnog poništavanja šuma.

Kućište za punjenje HUAWEI FreeBuds 4 slušalica ima svega 21.2mm i 38g, tako da je 6.3% manje i 20.8% lakše od kućišta prethodnog modela. Ono se oslanja na simetrični ovalni dizajn i prefinjenu izradu, donoseći jednostavan i sofisticiran osećaj. HUAWEI FreeBuds 4 slušalice dostupne su u različitim bojama uključujući Ceramic White i Silver Frost.

Pametno audio povezivanje

Oslanjajući se na Huawei ekosistem uređaja i stručnost u bežičnom povezivanju, Huawei FreeBuds 4 donose različite funkcije kada je reč o povezivanju, uključujući blizinsko uparivanje, uparivanje putem deljenja informacija sa Cloud-a, dvostruko povezivanje uređaja i Centar za audio vezu. Slušalice se mogu povezati sa bilo kojim uređajima zasnovanim na EMUI platformi, od Huawei pametnih telefona do tableta i Huawei računara, pružajući zaista besprekorno iskustvo audio povezivanja i uvodeći u eru međusobnog povezivanja.

Pročitajte i:  Motorola i Bose predstavljaju nove moto buds+ slušalice

PCPress.rs Image

Dvostruka veza sa uređajima omogućena je na Huawei FreeBuds 4. Bilo da se radi o Huawei pametnom telefonu, tabletu, računaru, pametnom satu ili pametnom displeju, ili bilo kojim drugim pametnim uređajima koji rade na Android, iOS ili Windows operativnom sistemu, bilo koja dva uređaja mogu se istovremeno povezati sa Huawei FreeBuds 4. Ovo omogućava korisnicima uživanje u omiljenoj muzici ili emisiji bez propuštanja poziva. A u slučaju telefonskog poziva, muzika ili emisija će se pauzirati i bez problema prebaciti na poziv.

Centar za audio vezu u okviru Huawei AI Life aplikacije omogućava pregled deset nedavno povezanih uređaja, gde korisnici mogu fleksibilno da prebacuju i biraju uređaje koje povezuju jednostavnim dodirom.

Kao važan uređaj u Huawei strategiji neometanog AI života, Huawei FreeBuds 4 dolaze sa sveobuhvatnim poboljšanjima u odnosu na svog prethodnika kada je reč o smanjivanju šuma, iskustvu nošenja, kvalitetu zvuka i povezivosti. U budućnosti će Huawei nastaviti kontinuirano da radi na kreiranju uređaja u cilju pružanja neometanog povezivanja i inteligentnom audio iskustvu, donoseći još uzbudljivije audio uređaje korisnicima širom sveta.

Facebook komentari: