Top50 Glas publike

Predstavljeni novi IBM Watson servisi

Kompanija IBM nedavno je Njujorku predstavila tri nova Watson servisa koji se isporučuju preko clouda.

Majk Rodin
Majk Rodin

Prvi, Watson Discovery Advisor, dizajniran je tako da ubrza i osnaži razvojne projekte u industrijama kao što su farmaceutska, izdavaštvo ili biotehnologija. Tu je i Watson Analytics, koji omogućava uvid u Big Data baze podataka zasnovane na pitanjima na prirodnom jeziku koje može postaviti bilo koji poslovni korisnik.

Treći je IBM Watson Explorer, koji pomaže korisnicima unutar kompanije da na lakši način pronalaze i dele uvide zasnovane na podacima, dok istovremeno omogućava da se Big Data inicijative pokreću brže.

Ove servise razvijaće i nuditi novoosnovana IBM Watson grupa, koja će razvijati i novu generaciju kognitivnih računarskih servisa, softvera i aplikacija koji analiziraju, poboljšavaju se učeći, i pronalaze odgovore na kompleksna pitanja iz ogromne mase nepovezanih podataka.

“Watson je rešenje za današnji nivo priliva informacija dobijenih putem clouda i spremnih da budu ultimativni savetnik za brže i tačnije odluke”, rekao je Majk Rodin, viši potpredsednik IBM Watson grupe.

Pročitajte i:  IBM Instana – vodeća platforma za monitoring aplikacija

“Kroz nove servise koje će na tržište omogućiti Watson, IBM transformiše industrije i profesije. Kognitivne računarske inovacije su dizajnirane tako da uvećaju znanje korisnika i pomognu im bilo da je reč o naučniku koji pretražuje genetičke podatke u cilju stvaranja nove terapije ili poslovni direktor kome je potreban uvid potkovan činjenicama da bi doneo važnu odluku.”

www.ibmwatson.com

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,