Wipro i IBM inoviraju na polju AI

U pokušaju da ubrza usvajanje AI u poslovnom sektoru, Wipro je predstavio svoju najnoviju ponudu koja koristi mogućnosti IBM-ove watsonx AI i platforme za podatke.

PCPress.rs Image


Prošireno partnerstvo između Wipro-a i IBM-a kombinuje ekstenzivnu ekspertizu prvog u industriji sa vodećim IBM-ovim inovacijama AI. Saradnja nastoji da razvije zajednička rešenja koja olakšavaju implementaciju robusnih, pouzdanih i AI rešenja spremnih za preduzeća.

Platforma Wipro Enterprise AI-Ready koristi različite komponente IBM watsonx paketa, uključujući watsonx.ai, watsonx.data i watsonx.governance, zajedno sa AI pomoćnicima. Klijentima nudi sveobuhvatan skup alata, velike jezičke modele (LLM), modernizovane procese i robusne mehanizme upravljanja, postavljajući čvrstu osnovu za razvoj budućih analitičkih rešenja specifičnih za industriju.

Jo Debecker, izvršni partner i globalni šef Wipro FullStride Cloud-a, rekao je: „Ovo prošireno partnerstvo sa IBM-om kombinuje našu duboku kontekstualnu ekspertizu u oblaku, veštačkoj inteligenciji i industriji sa vodećim IBM-ovim AI inovacijskim mogućnostima.

Ključni aspekt ove saradnje je uspostavljanje IBM TechHub@Wipro, centralizovanog tehnološkog čvorišta čiji je cilj podrška zajedničkim klijentima. Ova inicijativa će okupiti stručnjake za predmetnu oblast, inženjere, sredstva i procese za pokretanje i podršku inicijativama AI.

Pročitajte i:  Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Kate Woolley, generalni direktor IBM Ekosistema, komentariše: „Zadovoljstvo nam je što smo dostigli ovu novu prekretnicu u našem 20-godišnjem partnerstvu za podršku klijentima kroz kombinaciju Wipro-ove i IBM-ove zajedničke ekspertize i tehnologije, uključujući watsonx.

Platforma Wipro Enterprise AI-Ready nudi infrastrukturu i osnovni softver za AI i generativna AI radna opterećenja, poboljšavajući automatizaciju, dinamičko upravljanje resursima i operativnu efikasnost u preduzeću. Štaviše, služi za specijalizovane slučajeve upotrebe u industriji, kao što su bankarstvo, maloprodaja, zdravstvo, energija i proizvodnja, nudeći prilagođena rešenja za korisničku podršku, marketing, analizu povratnih informacija i još mnogo toga.

Nagendra Bandaru, izvršni partner i predsednik Wipro Enterprise Futuring, istakao je fleksibilnost platforme, navodeći: „Wipro-ova Enterprise AI-Ready Platforma će omogućiti klijentima da lako integrišu i standardizuju više izvora podataka povećavajući transformaciju sa AI-om i GenAI-om u svim poslovnim funkcijama .”

Pored olakšavanja upravljanja veštačkom inteligencijom kroz životni ciklus veštačke inteligencije, platforma daje prioritet odgovornim praksama veštačke inteligencije, obezbeđujući transparentnost, zaštitu podataka i usklađenost sa relevantnim zakonima i propisima.

Kao deo ove saradnje, saradnici Wipro-a će proći obuku o IBM hibridnom oblaku, veštačkoj inteligenciji i tehnologijama za analizu podataka, čime će dodatno unaprediti svoje sposobnosti u razvoju zajedničkih rešenja.

Pročitajte i:  Francuska kaznila Google sa 250 miliona dolara

Izvor: artificialintelligence-news.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *