BIZIT 2022

Prijave za Start Tel Aviv od danas

Ambasada Izraela u Srbiji i Centar za transfer tehnologije najavili su početak takmičenja Star Tel Aviv.

Banner-3-2015

Radi se o takmičenju namenjenom domaćim startapima iz oblasti IT-a. Start Tel Aviv se, u organizaciji ambasade Izraela, organizuje u dvadesetak zemalja, gde se nakon faza prijave, održavaju lokalna finalna takmičenja. Pobednici lokalnih takmičenja dobijaju priliku da učestvuju na najvećem međunarodnom festivalu inovacija u Izraelu DLD.

Ovo je drugi put da se u Srbiji održava takmičenje, a ambasador Izraela u Srbiji, Jozef Levi, rekao je da su inovacije i ljudski kapital presudni za uspeh jedne države, te da se takmičenjima poput ovog podstiče razvoj kulture inovacija.

On je rekao da ne postoje stvarne prepreke da Srbija postane jedno od vodećih startap tržišta, te da su donosioci odluka u Srbiji svesni te činjenice i spremni da pomognu razvoj inovativnog preduzetništva.

Samo je pitanje vremena kada će Srbija uspeti na tom putu, rekao je Levi, ističući da ne nedostaje ni sposobnosti ni talenta, te da očekuje neke pomake u ovom smeru za 3-4 godine.

Pročitajte i:  Akceleratorski program NINJA — podrška iz Japana za srpske startape

Prijave za takmičenje u Srbiji kreću dana, 1. juna, i mogu se poslati preko sajta www.starttelaviv.rs. Uslovi su da takmičari imaju između 15 i 40 godina i da se startap nalazi u seed fazi, a prijave traju do 17. juna.

Lokalno finale, gde će se takmičiti deset odabranih startapa održava se u Beogradu 23. juna.

Sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti na israelinserbia@gmail.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,