Top50 Glas publike

Proizvođač igračaka Mattel žrtva ransomware napada

Poznati američki proizvođač igračaka, Mattel, objavio je danas da je pretrpeo ransomware napad koji je onesposobio neke od poslovnih funkcija u kompaniji. Ipak, u saopštenju je navedeno da je kompanija uspela da uspešno oporavi svoje poslovanje, bez značajnih finansijskih gubitaka.

PCPress.rs Image

Incident se dogodio 28. jula, a napad je bio uspešan jer su napadači uspeli da kriptuju podatke u pojedinim poslovnim sistemima kompanije. Odmah po otkrivanju napada, Mattel je započeo svoje sigurnosne protokole za takve situacije i preduzeo je sve mere da zaustavi napad i vrati sistem u normalno stanje. To je uspešno završeno, mada su pojedine poslovne funkcije bile privremeno sprečene da funkcionišu.

Naknadnom forenzičkom istragom utvrđeno je da tokom napada nisu ukradeni nikakvi osetljivi poslovni podaci ili informacije o kupcima, dobavljačima, partnerima i zaposlenim radnicima. U svom saopštenju, Mattel je zaključio da su zahvaljujući dobroj i brzoj reakciji pretrpeli samo „pad“ pojedinih kompanijskih poslovnih sistema u kraćem vremenskom periodu i da napad nije načinio nikakvu ozbiljniju štetu.

Izvor: ZDNet

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Opasnost: Chrome i maliciozne ekstenzije
eFakture

Tagovi: , , , ,