Prva Motorola WiFi Mesh mreža u Srbiji

cityKompanija ZoviMe omogućila je građanima Beograda da u narednih mesec dana isprobaju prvu Motorola WiFi Mesh mrežu u Srbiji. Besplatan internet će za sada biti dostupan u Beogradu na Terazijama i Trgu Nikole Pašića.

“Do juna će u centru Beograda biti postavljeno stotinak Motorola MotoMeshDuo baznih stanica, tako da će se površina pokrivena WiFi-jem stalno povećavati. Na ovaj način, Beograd će postati prvi glavni grad na Balkanu sa ovom vrstom telekomunikacionog sistema”, rekao je Zoran Marković, vlasnik kompanije ZoviMe.

U toku je širenje mreže i u drugim gradovima Srbije, a iz kompanije su pozvali sve zainteresovane lokalne internet provajdere da se uključe u razvoj ovog sistema.

“Kompanija ZoviMe planira otvaranje kol centra koji bi zaposlio znatan broj osoba sa invaliditetom i time im omogućio da se uključe u svakodnevni život zajednice. Nadamo se da ćemo na taj način doprineti daljem razvoju poslovnog okruženja u Srbiji, a osobama sa invaliditetom otvoriti mogućnost zapošljavanja”, dodao je Marković.

Prednosti i koristi od uvođenja i primene ovakvog sistema su višestruke: neprekidan video-nadzor službi za javnu bezbednost grada i okoline, kao i lokalna kontrola i praćenje izabranih lokacija, kao što su škole i druge javne ustanove.

Pročitajte i:  Motorola Razr linija imaće veće prednje ekrane  

Bežično umrežavanje svih javnih i državnih službi u internom i eksternom radnom okruženju, brzina i efikasnost u radu javnih i komunalnih službi, kao i njihova 24-časovna obaveštenost, široka pokrivenost bežičnim internetom i dostupnost civilnom stanovništvu, još su neke od prednosti ove tehnologije.

Izvor: McCann Erickson PR

Facebook komentari: