Top50 Glas publike

Prva Star Wars igra za VR ?

Ukoliko postoji neka igra koji svi žele da vide kroz VR, onda je to definitivno Star Wars. Bilo samo pitanje vremena kada će takva igra i pojaviti.

light2

Star Wars serijal je nedavno zabeležio veliki komercijalni uspeh s epizodom 7, što je samo pojačalo i povećalo želju ljudi da, u trenutku kada VR tehnologija pravi velike mainstream korake, vide i igru kreiranu za VR. Najava da se na takvom projektu radi je prilično uopšteni trailer video koji je izbacila kompanija Industrial Light and Magic (ILMVisualFX) još prošle godine, u kojem zvaničnici Lucas Arts-a govore o mogućnostima koje nudi VR.

light1

Sada, ILMxLAB prestavlja specijalni teaser demo pod nazivom Star Wars: Trials on Tatooine, koji je namenjen za HTC Vive. Izbor HTC Vive sistema u ovom momentu je veoma logičan, zbog boljih tracking mogućnosti koje ovaj sistem nudi, zajedno sa praćenjem pozicije dva posebna kontrolera koje ostali VR sistemi nemaju. Tako se u ovom demou daje mogućnost lightsaber vitlanja, što je oduvek bio san svih Star Wars fanova, a koji uskoro može postati i virtuelna realnost.

Pročitajte i:  Meta - borba oko budućnosti VR platforme

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,