Top50 2023

Prva verzija Meta AR naočara biće samo za programere

Meta je odlučila da ne prodaje prvu verziju svojih AR naočara, kodnog naziva Orion, i umesto toga će ih distribuirati programerima kako bi mogli da naprave softversko iskustvo za uređaj i buduće verzije. Kompanija takođe odlaže planove za izdavanje pametnog sata sa odvojivim ekranom i dve kamere u korist dizajna koji je bolje prilagođen za kontrolu kasnije verzije naočara.

PCPress.rs Image

Prva verzija AR naočara, koja se razvijala tri godine, uvek je bila usmerena na programere i one koji su prvi usvojili, ali rukovodioci do sada nisu odlučili da li da ih široko prodaju, rekla je osoba. Zaposleni koji rade u odeljenju Meta Realiti Labs koji gradi VR i AR hardver obavešteni su o odluci ove nedelje.

Druga verzija naočara još u pripremi

Kako je The Verge naveo u aprilu, Meta radi na tri iteracije samostalnih AR naočara koje će debitovati u narednih nekoliko godina. Odluka da se ne prodaje verzija jedan doneta je zato što izrada uređaja košta hiljade dolara, a rukovodioci veruju da određene specifikacije, poput osvetljenosti ekrana, nisu spremne za potrošače. Neprodaja naočara potrošačima oponaša pristup Snapa, koji takođe ne prodaje svoje naočare AR Spectacles, već ih umesto toga daje programerima softvera.

Pročitajte i:  Xbox Cloud Gaming dostupan na Meta Quest VR slušalicama 

Verzija 2 naočara, kodnog imena Artemis, ostaje na putu za puštanje potrošača uz veći obim proizvodnje sa manje glomaznim dizajnom i naprednijom tehnologijom prikaza. Uskoro sledeće godine, Meta takođe planira da objavi početnu, jeftiniju verziju AR naočara, kodnog naziva Hipernova, koje će se upariti sa obližnjim telefonom za prikazivanje dolaznih poruka i drugih obaveštenja preko manjeg heads-up ekrana.

Pored toga što nije prodala svoj prvi par samostalnih AR naočara, Meta je ove nedelje odlučila da otkaže svoj planirani pametni sat sa dve kamere, uglavnom zato što je njegov odvojivi dizajn ekrana otežavao implementaciju EMG tehnologije za kontrolu nadolazećih AR naočara pomoću moždanih signala. Meta smatra da je prvi uređaj sa EMG tehnologijom kritičan za kontrolu planiranog paketa naočara, i okrenula se da se u potpunosti fokusira na dizajn koji bolje podržava EMG na zglobu.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: