BIZIT 2022

Qualcomm dobio dozvolu za testiranje tehnologije samoupravljivih vozila

Kompanija Qualcomm već neko vreme testira sopstvenu tehnologiju za autonomna vozila, a uskoro će moći da je testira i na ulicama i putevima u okviru Kalifornije.

PCPress.rs Image

Naime, Kancelarija za motorna vozila izdala je početkom meseca ovoj kompaniji dozvolu za testiranje jednog vozila, dok će dozvolu za upravljanje njim dobiti tri vozača. Qualcomm je u septembru predstavio 9150 C-V2X čip, koji će omogućavati komunikaciju vozila sa saobraćajnom signalizacijom na putu, te su iz kompanije poručili da su njihovi stručnjaci posvećeni razvijanju tehnologije sigurnih i povezanih vozila. Tako već nekoliko godina učestvuju u ekosistemu Vehicle-to-Everything (V2X), a počeli su sa svojim IEEE 802.11p proizvodima, uključujući i QCA6584AU, da bi sada došli do C-V2X 9150 čipseta. Tako je C-V2X odgovoran za povezivanje vozila sa svim stvarima koje ga okružuju, uključujući i druga vozila (V2V), pešake (V2P), putnu infrastrukturu (V2I), te celokupnu mrežu (V2N).

Čip 9150 C-V2X se već neko vreme testira na nekim vozilima iz kompanije Ford, a na putevima u San Dijegu, gde je i smešteno sedište kompanije Qualcomm. Osim u San Dijegu i Kaliforniji, kompanija planira da testira svoj proizvod i u Mičigenu, te izvan Sjedinjenih Američkih Država – u Nemačkoj, Italiji, Japanu i Kini.

Pročitajte i:  Glasine sugerišu da bi Qualcomm mogao da lansira dve verzije Snapdragona 8 Gen 2

Izvor: Bug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,