BIZIT 2022

Realme najavio prvi pametni sat i TV

Realme-jev neverovatan uspeh u Indiji ga je učinio jednom od najbrže rastućih kompanija koje se bave proizvodnjom mobilnih telefona, a sada se šieri i na “lifestyle” tržište sa proizvodima u novim kategorijama.

PCPress.rs Image

Pametni sat

Prvi je Realme pametni sat kojeg su jednostavno nazvali Realme Watch. Ima četvrtasti dizajn sa LCD displejom koji je 320×320, a koji se čini da radi na prilagođenoj verziji Android-a. Ima mogućnost da prikazuje obaveštenja, kontroliše muziku, prekida telefonske razgovore i druge stvari na koje smo već navikli kod pametnih satova. Prema najavama iz kompanije, ima bateriju koja će držati 7 do 9 dana rada ili do 20 dana ako se ne koristi intenzivno.

Takođe, taj sat ima i mogućnosti fitnes narukvice, uključujući i monitor rada srca i praćenje sna, a po potrebi, može da promeni i narukvice. Koštaće 50 dolara, a na svetskom tržištu će se pojaviti 5. juna.

PCPress.rs Image

Pametni TV

Sledeći na redu je Realme Smart TV, s obzirom da je Realme kineska kompanija koje je pošla putem svojih zemljaka, kompanija OnePlus i Xiaomi koje su ušle i na to tržište. Za sada predstavljene su dve verzije, 32-inčna i 43-inčna. Prva sa 720p, a veća sa 1080p rezolucijom. Bez 4K opcije iako Realme tvrdi da oba modela podržavaju standarde poput HDR10 i HLG, te dostižu osvetljenje od 400 nita. U tim TV-ima se nalaze MediaTek procesori i sertifikovani Dolby Audio quad zvučnici.

Pročitajte i:  realme jedini brend pametnih telefona koji je nastavio ekspanziju na evropskom tržištu

PCPress.rs Image

Manji model se prodaje za 170 dolara, dok će cena većeg iznositi 290 dolara. Oba televizora će se u prodaji pojaviti 2. juna. 

Izvor: theverge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,