Realme najavio prvi pametni sat i TV

Realme-jev neverovatan uspeh u Indiji ga je učinio jednom od najbrže rastućih kompanija koje se bave proizvodnjom mobilnih telefona, a sada se šieri i na “lifestyle” tržište sa proizvodima u novim kategorijama.

PCPress.rs Image

Pametni sat

Prvi je Realme pametni sat kojeg su jednostavno nazvali Realme Watch. Ima četvrtasti dizajn sa LCD displejom koji je 320×320, a koji se čini da radi na prilagođenoj verziji Android-a. Ima mogućnost da prikazuje obaveštenja, kontroliše muziku, prekida telefonske razgovore i druge stvari na koje smo već navikli kod pametnih satova. Prema najavama iz kompanije, ima bateriju koja će držati 7 do 9 dana rada ili do 20 dana ako se ne koristi intenzivno.

Takođe, taj sat ima i mogućnosti fitnes narukvice, uključujući i monitor rada srca i praćenje sna, a po potrebi, može da promeni i narukvice. Koštaće 50 dolara, a na svetskom tržištu će se pojaviti 5. juna.

PCPress.rs Image

Pametni TV

Sledeći na redu je Realme Smart TV, s obzirom da je Realme kineska kompanija koje je pošla putem svojih zemljaka, kompanija OnePlus i Xiaomi koje su ušle i na to tržište. Za sada predstavljene su dve verzije, 32-inčna i 43-inčna. Prva sa 720p, a veća sa 1080p rezolucijom. Bez 4K opcije iako Realme tvrdi da oba modela podržavaju standarde poput HDR10 i HLG, te dostižu osvetljenje od 400 nita. U tim TV-ima se nalaze MediaTek procesori i sertifikovani Dolby Audio quad zvučnici.

PCPress.rs Image

Manji model se prodaje za 170 dolara, dok će cena većeg iznositi 290 dolara. Oba televizora će se u prodaji pojaviti 2. juna. 

Izvor: theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,