PC Press - Telefoni, leto 2020

Review: Logitech G203 Lightsync – Raznobojna sigurica

Logitech redovno osvežava svoju ponudu miševa, pa tako na naše tržište stiže model G203 Lightsync. Ukoliko se pitate po čemu se razlikuje od G203 Prodigy, odgovor je jednostavan – RGB osvetljenje umesto uniformnog. Ipak, novajlija ima i te kakvih aduta koji ga čine veoma interesantnim za širu publiku.

Kvalitetni univerzalac

Premda nominalno postavljen kao osnovni model Gaming serije (G203, dabome), ovaj miš je zapravo pravi univerzalac. Odlično će poslužiti svima kojima je potreban natprosečno kvalitetan miš, koji pri tome neće izbiti previše novca iz džepa. Koncept i dalje funkcioniše dobro nakon svih ovih godina – jednostavan, simetričan oblik u kombinaciji s dobrim senzorom, malom masom i ponekim dodacima koji su nailazili s godinama, ali koji nikada ne remete poziciju G203 modela i njegovih prethodnika.

G203 Lightsync stiže s pet tastera, gde njegovu simetriju i naizgled podjednaku prijemčivost levorukim i desnorukim korisnicima narušavaju bočni Back i Forward tasteri. Sve tastere je moguće programirati iz softvera, baš kao i ponašanje RGB osvetljenja. Optički senzor od 8000 DPI svoj posao obavlja više nego dobro, a miš s računarom komunicira putem standardne USB veze. Masa od svega 85 grama, uz malu zapreminu, dozvoljava da miš prosto „leti” po stolu.

Pročitajte i:  Hyper Scape - Ubisoft-ov Battle Royale?

Odličan u realnom radu

Očito je da je naglasak bio na jednostavnosti koja u kombinaciji s kvalitetnim senzorom daje ubedljive rezultate. Tako je miš veoma dobar u širokom spektru primena, bilo da želite da se igrate ili prosto da duže radite za računarom. Claw grip ili Fingertip grip ostvaruju se veoma lako, a zbog koncepta Palm grip je praktično nemoguć.

Kada se sve sabere i oduzme, Logitech nije mnogo menjao, ali kaže se da se tim koji dobija ne tumba previše. G203 Lightsync je korisnicima doneo nove opcije i premda svakako vlasnici neposrednog prethodnika nemaju puno razloga da ga zamene, predstavlja i te kako interesantnu i poželjnu opciju svakome ko je iole zahtevniji kada su periferni uređaji u pitanju.

Korisna adresa: logitech.com

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.