Logitech Slim Combo MK470 – Rad od kuće uz maksimalnu tišinu, moderan dizajn i udobnost

Ukoliko vam je potreban kvalitetan komplet desktop periferija, a pri tome imate specifične zahteve, prvenstveno tišinu u radu, Logitech ima sjajno rešenje. U pitanju je Slim Combo MK470, miš i tastatura koji ne zauzimaju mnogo prostora na vašem stolu, a emituju minimalan nivo buke.

PCPress.rs Image

Rad i učenje od kuće u centru su pažnje ovih meseci, kada usled proklete pandemije moramo da narušavamo dosadašnje rutine i prilagođavamo se novim zahtevima na svim poljima. Nema sumnje da su se mnogi naši čitaoci pronašli u novim situacijama, u kojima su odjednom parametri i zahtevi postali drugačiji u odnosu na nekadašnjicu koja nam danas deluje kao daleki san.

PCPress.rs Image

Smetate li ukućanima ili kolegama svojim čestim kliktanjem i konstantnim kuckanjem po tastaturi? Ili prosto želite kvalitetan komplet periferija koji će emitovati minimalnu buku? Onda je Slim Combo MK470 pravi izbor za vas. No, postoje i drugi parametri o kojima treba voditi računa.

PCPress.rs Image

Tanko i bešumno

Kompaktna tastatura nestvarno je tanka, zauzimajući minimalan prostor na stolu uprkos prisustvu numeričkog dela. To je postignuto eliminisanjem jednog broja tastera između QWERTY i numeričkih delova (Insert, Page Up/Down itd.) i njihovim prebacivanjem na sekundarne funkcije. Prednji deo blago je ispupčen, stvarajući prirodan nagib, a tasteri su pravilnog oblika. Veoma nam se dopada bela boja, premda ćete verovatno morati češće da posegnete za krpom za brisanje. Omogućen je niz sekundarnih funkcija, pre svega multimedijalnih, putem pritiska na Fn taster kojim se menjaju uloge pojedinih tastera.

PCPress.rs Image

Najjači utisak ostavljaju sami tasteri. Niskoprofilni scissor tasteri praktično su bešumni u radu i ponašaju se odlično. Preciznost kucanja je na iznenađujuće visokom nivou, a prostor između tastera je takav da definitivno neće ulaziti prašina, mrve i druge vrste prljavština. Uz sve nabrojano, tastaturu je moguće veoma lako poneti, čak i jednom rukom, pa postoji i ta dimenzija upotrebe za korisnike koji često menjaju mesto boravka i rada.

Tihi kamičak

Sastavni deo paketa je Pebble M350 miš, koji kombinuje dugotrajnu bateriju, jednostavnost upotrebe i veoma dobro ponašanje u realnom radu. Premda pomalo neobičnog oblika, natprosečno dobro leži u ruci upravo zbog isturenosti zadnjeg dela. Ima tri tastera, kao i optički senzor od 1000 DPI, zahvaljujući čemu se korektno ponaša u radu. Napaja se jednom AA baterijom, koja bi trebalo da omogući oko 18 meseci rada, što je više nego dovoljno (tastatura koristi dve AAA baterije za 36 meseci rada). Ukoliko želite da ponesete komplet sa sobom, odmah pored baterije je ležište za USB nano prijemnik, koji se na ovaj način može lako poneti bez opasnosti da bude zagubljen.

PCPress.rs Image

Tihi tasteri i ovde dolaze do izražaja. Klikovi su pomalo neobični upravo zbog toga, ali bešumni miš će svakako prijati mnogima. Masa od svega 100 grama i kompaktne dimenzije znače da će se miš lako uklopiti u bilo koje radno okruženje, posebno zbog toga što ne zahteva nikakve kablove. Estetska dimenzija takođe dolazi do izražaja, budući da je miš pomalo neobičnog oblika, a opet prilično pravilnog pa može da stane u džep, pregradu torbe i druga zgodna mesta. Posebno bismo izdvojili što u realnom radu pruža veoma dobar oslonac za koren dlana, pa je i u ergonomskom smislu prevazišao očekivanja.

PCPress.rs Image

Ukupno gledano, Slim Combo MK470 komplet periferija pruža sasvim pristojnu i nesvakidašnju alternativu ustaljenim rešenjima. Veoma tih, estetski privlačan i kvalitetno urađen, stiže i po sasvim pristojnoj ceni. Stoga pretpostavljamo da će, potpuno opravdano, pobrati velike simpatije široke publike.

PCPress.rs Image

Korisna adresa gigatron.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,