Review: Tesla Smartphone 3.4 – Dostupan svima

Mnogima nije potreban telefon raskošnih mogućnosti – štaviše, najveći broj korisnika teži bazičnim opcijama i rudimentarnoj upotrebljivosti, naročito na našim prostorima. Šta da radite ukoliko ne biste da date previše novca za telefon, ali ipak želite pristup najznačajnijim inovacijama današnjice? Tesla Smartphone 3.4 odgovor je na to pitanje.

PCPress.rs Image

Novajlija je prvi Tesla predstavnik u klasi sa 18 : 9 ekranom, koji se danas smatra poželjnim zbog toga što bolje leži u ruci. Istovremeno, reč je o funkcionalnom i jednostavnom telefonu, dovoljnom da zadovolji potrebe onih koji ne žele da se takmiče u domenu specifikacija. Sa cenom od 12.999 dinara, donosi puno svima koji se odluče za njega, jer se i dalje radi o potpuno funkcionalnom Android telefonu koji je u stanju da, zahvaljujući 4G podršci, omogući lak i brz pristup svim digitalnim servisima.

Napredak na svim poljima

U odnosu na model 3.3, novi Smartphone 3.4 ide korak dalje na praktično svim poljima. Pre svega, dizajn i izrada dodatno su unapređeni, a linija osavremenjena, pa tako  18 : 9 proporcije rezultuju još boljim držanjem, ali i uvećanjem dijagonale ekrana sa pređašnjih 5 na 5,5 inča, bez posledica po ergonomiju. Koristi se IPS ekran, što je još jedan plus u kategoriji u kojoj postoji mnogo modela sa slabijim ekranima. Za zaštitu ekrana služi Asahi staklo, spojeno sa frejmom putem 2,5D ivica.PCPress.rs ImagePoleđina telefona izrađena je od plastike, a kako nigde ne zapažamo krckanja niti loše spojeve, u ovom domenu Smartphone 3.4 dobija vrlo dobre ocene. Reč je o Dual SIM telefonu, koji stiže sa hibridnim slotom, pa se korisnik može opredeliti između korišćenja dve SIM kartice i proširenja memorije putem microSD memorijske kartice, maksimalnog kapaciteta 32 GB. Takođe, treba imati u vidu da telefon stiže sa 3,5-milimetarskim konketorom za slušalice, ali i podrškom za FM radio, pa ljubitelji dobrog zvuka imaju sve preduslove da uživaju.

Pročitajte i:  Tesla povećava cene za evropski model 3 

Adekvatna rešenja

Telefon koristi quad-core procesor koji izrađuje MediaTek, radnog takta 1,28 GHz, koji ne raspolaže obiljem rezervne snage, ali će sasvim fino poslužiti za osnovne potrebe. To dovodi do kontroverznije stavke – prisustva svega 1 GB sistemske memorije, te 8 GB prostora za skladištenje podataka. Srećom, Tesla je mislio na ovo, pa se odlučio za adekvatnu softversku podlogu. Tako Smartphone 3.4 stiže s najsavremenijom edicijom operativnog sistema Android, i to u Go izvedbi. Go Edition telefoni odlikuju se olakšanjima koja omogućavaju da uređaji rade pristojno, bez obzira na deklarativno slabije specifikacije. Međutim, najveći broj aplikacija na ovakvim telefonima radi manje-više kao i u punokrvnom Oreo izdanju, uz poneku peripetiju u vidu obavezne registracije, obaveznog inicijalnog podešavanja i slično.

PCPress.rs Image

Telefon nema skener za otisak prsta, ali je pod stalnom zaštitom Google Play Protect servisa. S baterijom od 2700 mAh, celodnevno korišćenje je realno, čak i ako je korisnik nešto zahtevniji. Da sve bude još interesantnije, iznad tastera za zvuk nalazi se još jedan taster za direktno pokretanje DuraSpeed-a, čijim se aktiviranjem mogu uključiti Accelerate, koji „počisti” sve što je prepreka normalnom funkcionisanju, odnosno Powersaver, što je režim ograničene upotrebljivosti u kome se dosta toga poisključuje, ekran prelazi u crno-beli mod i na taj se način štedi baterija. Ukoliko negde treba tražiti slabu tačku telefona, to bi verovatno bile kamere od 5 MP s prednje i zadnje strane. Glavna kamera ima i pomoćni senzor od 0,3 MP, ali krajnji rezultat nije naročito impresivan.

Pročitajte i:  Tesla opoziva 125,000 vozila zbog problema sa kaiševima

No, ne može se poreći da je Tesla Smartphone 3.4 vrlo racionalna investicija. Nijedan telefon u ovoj kategoriji nije bez mana, a brend Tesla potrudio se da ih svede na najmanju meru. Uvereni smo da će Smartphone 3.4 naći svoj put do brojnih kupaca jer daje mnogo za neveliku svotu novca.

Korisna adresa: www.tesla.info

Ovaj prikaz je deo PC Press specijala posvećenog mobilniim telefonima, koji možete čitati u našoj digitalnoj čitaonici. Čitanje specijala je potpuno besplatno i konkretan specijal možete pronaći na ovoj adresi!

Facebook komentari: