Top50 2023

Rivali Twittera pokušavaju da iskoriste haos

Tokom prošlog meseca rivali Twittera uspeli su da ostvare veći profit za 33% ili 6 miliona.

PCPress.rs Image

Start up „društvene mreže“ kao što su Mastodon i Hive Social su tokom prošlog meseca, usled haosa oko Twttera uspele, da ostvare porast prihoda za 33%.

Tokom prošlog meseca, Musk je otpustio veliki broj radnika, koji su u potrazi za novim projektima. Nova energija zaposlenih sa značajnim iskustvom se našla na slobodnom tržištu. Velike kompanije pokušavaju da iskoriste ovaj potencijal. Tako Meta planira da napravi još jednu aplikaciju pod nazivom Instagram Note gde bi se objavljivale samo kratke poruke – odnosno koja bi zaista zamenila Twitter.

Male kompanije i start up ideje takođe sada vide svoju šansu. Međutim, postavlja se pitanje da li je tržište zasićeno kratkim porukama. Da li je zaista potrebna zamena Twittera? Ili je pak potrebna neka novina i novi način izražavanja?

Kako bilo start up kompanije su u najvećoj meri uspele da se probiju tokom čitavog haosa oko Instagrama, Mete, Twittera. Međutim, ponavljanje istih ideja se u slučaju Rusije pokazala kao nekorisna i kratkog daha.

Pročitajte i:  Musk: Novi jeftini modeli stižu 2025. godine

A sa druge strane, velika prašina koja se diže oko Twittera zapravo samo podiže njegovu popularnost polarizovanjem „za“ i „protiv“. Upravo ova radikalna podela tržišta je manir kojim se Elon Musk koristi u svojoj prodaji automobila.

Izvor: indianexpres.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,