ERP 2024

Roblox na Quest VR – „preko“ milion preuzimanja

Roblox je upravo lansiran u otvorenoj beta verziji na Meta-inim Quest VR headset-ovim prošle nedelje, a već je preuzet „više od” milion puta, prema rečima generalnog direktora Roblox-a David Baszucki. Taj broj sugeriše da bi aplikacija potencijalno mogla biti veoma popularna za VR uređaje; prema februarskom izveštaju Alex Heath-a iz The Verge-a, Meta je prodala skoro 20 miliona headset-ova, tako da se čini da se dobar broj tih vlasnika Questa bavi Roblox-om.

PCPress.rs Image

Uz to, Roblox i Meta pozicioniraju ovu otvorenu beta verziju kao način da programeri testiraju i optimizuju svoja iskustva za Quest headset-ove, i to sa dobrim razlogom: Autor teksta kaže da je isprobao nekoliko Roblox iskustava na Quest 2 i naišao na nekoliko pitanja. Ali pretpostavlja da će mnoga od najpopularnijih Roblox iskustava biti popravljena pre nego što se aplikacija zvanično pokrene za Quest headset-ove.

Baszucki će govoriti na Code 2023 krajem septembra, tako da će možda dati detaljnije ažuriranje o VR naporima kompanije na izložbi.

Pročitajte i:  Threads fediverse beta za deljenje postova na Mastodon-u 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,