Vlasnici Quest VR-a imaju nove Meta prijave za korišćenje umesto Facebook-a

Meta će sada omogućiti korisnicima svojih Quest VR slušalica da se prijave sa novim Meta nalogom umesto Facebook naloga, objavila je kompanija . Kompanija je u julu saopštila da će ova promena biti uvedena u avgustu i označava pomak od nepopularne politike objavljene 2020. godine koja je od korisnika zahtevala da se prijave na svoje slušalice sa Facebook nalogom umesto posebnim Oculus nalogom.

PCPress.rs Image

Korisnici mogu da kreiraju Meta naloge preko Meta mobilne aplikacije koristeći adresu e-pošte, Facebook nalog ili Instagram nalog. Kada kreirate Meta nalog, moraćete da podesite povezani Meta Horizon društveni profil koji će se koristiti u VR. Kao i kod Facebook naloga ranije, trebaće vam jedan od ovih naloga da biste koristili Quest slušalice.

„Naša nova struktura Meta naloga vam daje veću fleksibilnost i kontrolu, omogućavajući vam da izaberete kako ćete se pojavljivati, a šta ne – i da li su Facebook i/ili Instagram deo vašeg iskustva u VR i drugim površinama na kojima koristite svoj Meta Horizon profil “, kaže Meta u svom blog postu.

Pročitajte i:  Meta gasi Threads u Turskoj

Iako promena znači da nećete morati da koristite Facebook nalog sa svojim Quest VR slušalicama, kao što je moj kolega Adi Robertson istakao u julu, i dalje ćete morati da date Meti mnogo ličnih podataka dok pravite Meta nalog . Dakle, ako imate nekih zabrinutosti oko davanja tih ličnih podataka Meta-i samo da biste koristili vaše Quest slušalice, ovi novi Meta nalozi ne rešavaju baš taj problem.

Ako još uvek koristite Oculus nalog, moći ćete to da uradite do 1. januara 2023. Posle tog datuma, moraćete da napravite Meta nalog. Kompanija kaže da se sada pokreće opcija za pravljenje Meta naloga i Meta Horizon profila, tako da ako još niste u mogućnosti, uskoro bi trebalo da vam bude data opcija.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari: