BIZIT plus

Roblox uvodi inovativne alate za kreiranje virtualnih svetova na PlayStation platformi pomoću veštačke inteligencije

Gaming kompanija Roblox ima nameru da u oktobru lansira svoju platformu za imerzivne digitalne svetove na Sony-jevim PlayStation uređajima. Kompanija će na ovaj način omogućiti stotinama miliona ljudi koji koriste najpopularnije gaming konzole na svetu da pristupe njihovoj platformi.

PCPress.rs Image

Roblox ima 66 miliona dnevnih korisnika

Roblox će takođe biti potpuno dostupan na Meta-inim Quest uređajima za mešovitu stvarnost ovog meseca. Test verzija je puštena u julu. Kako je kompanija saopštila ta verzija je preuzeta više od milion puta u roku od pet dana.

Ova ekspanzija je deo plana da se Roblox učini “dostupnim bilo gde gde korisnici žele da ga koriste”, uključujući mobilne uređaje, desktop uređaje i uređaje za proširenu i virtuelnu stvarnost rekao je Manuel Bronstein, glavni direktor za upravljanjem razvoja Roblox-a. “Pitam se, da li treba da budemo na svakom televizoru”, rekao je Bronstein.

Sa 66 miliona dnevnih korisnika, većina od njih su tinejdžeri, Roblox je jedna od najpopularnijih gaming usluga za decu. Takođe, prate je velike tehnološke kompanije poput Meta-e dok pokušavaju da privuku sledeću generaciju korisnika.

Pročitajte i:  Disney koristi AI da pokrene tehnologiju striming reklama

Slična je usluga Mete, Horizon, gde se korisnici pojavljuju kao avatari i mogu se okupljati u virtuelnim prostorima, imala je problema da stekne sličan uspeh. Prema izveštajima, Wall Street Journal-a iz prošle godine, usluga imala je manje od 200.000 mesečnih korisnika.

Horizon je trenutno dostupan samo u VR-u, iako je Meta navela u februaru da planira uskoro da predstavi verziju za veb i mobilne uređaje, ali nije nevela tačan datum.

Roblox AI-powered chatbot

Na svojoj konferenciji, Roblox je najavio planove za lansiranje AI-powered chatbota.

Razvojni programeri će moći da koriste ovog chatbota koji liči na alat koji je Mark Zakerberg predstavio prošle godine. Programeri će moći da generišu virtuelne objekte i scene, bez kodiranja.

Meta-ina tehnologija, koju još uvek nije predstavila, koristi glasovne komande umesto pisanih poruka.

Još jedan novi alat Roblox-a koji treba da se pojavi kasnije ove godine omogućiće mobilnim ili desktop korisnicima da obavljaju glasovne pozive sa prijateljima na Roblox-u koji se pojavljuju kao avatari.

Pročitajte i:  Apple navodno istražuje partnerstvo sa Google-om za funkciju na iPhone-ima koju pokreće Gemini

Tehnologija, nazvana Connect, koristi kameru uređaja za snimanje facijalnih ekspresija i pokreta tela učesnika, a zatim to prikazuje kreiranjem avatara.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,