TrendMicro

Samsung Galaxy S22: Savršenstvo u manjem pakovanju

Posle smartfona Samsung Galaxy S22 Ultra, kome smo dali najvišu ocenu, predstavljamo Samsung S22. On donosi sasvim sličnu snagu, ali u manjem pakovanju i po povoljnijoj ceni. Procenite šta vam bolje leži u ruci…

PCPress.rs Image

Samsung S22 Ultra doneo je veličanstveni ekran dijagonale 6.8 inča i rezolucije 1440×3088 piksela, uz osvežavanje na 120 Hz. Nema mu se šta zameriti, osim činjenice da je telefon morao biti dimenzija 163,3×77,9×8,9 mm i mase 228 grama. Mnogima upravo takve dimenzije odgovaraju, ako telefon mahom nose u torbici i drže na stolu. Ako neko ima kraće prste i često koristi telefon u hodu, veće dimenzije mogu predstavljati smetnju. Zato je Samsung ponudio i model S22 koji teži samo 168 grama, dimenzije su mu 146×70.6×7.6 mm a dijagonala ekrana 6.1“.

PCPress.rs Image

Rezolucija je 1080×2340 tačaka, uz osvežavanje na 120 Hz, ali je zbog manjih dimenzija gustina piksela zapravo veća, pa je slika savršena, a pri tom dovoljno velika za praktično sve primene. Dynamic AMOLED 2X ekran, oslanjajući se na Vision Booster tehnologiju, automatski prilagođava osvetljaj ambijentu i poboljšava kontrast boja. Težnja da se postigne savršena slika zahtevala je povećanje osetljivosti, tako da S22 ima maksimalnu osvetljenost od čak 1.300 nita.

Pročitajte i:  Samsung donosi streaming igara na televizore iz 2021. godine

PCPress.rs Image

Iako je manji i jeftiniji, S22 po mogućnostima ne zaostaje za „većim bratom“: i dalje se zasniva na moćnom Exynos 2200 procesoru (na nekim tržištima se isporučuje Qualcomm SM8450 Snapdragon 8 Gen 1). Memorija je 8 GB a storage, zavisno od izabrane verzije, 128 ili 256 GB. Vredi razmisliti o verziji sa 256 GB, pošto nema mogućnosti da se memorija proširi SD karticom.

PCPress.rs Image

Sistem kamera je vrhunski – rezolucija glavne kamere je 50 Mp, a tu su i ultrawide kamera (12 Mp), te telephoto kamera rezolucije 10 Mp. To su dinamičke kamere, funkcionišu bez problema i danju i noću (tzv. Nightography), a inteligentna obrada slike obezbeđuje vrhunske rezultate bez ikakvog napora korisnika. Prednja kamera je rezolucije 10 Mp, a sve kamere omogućavaju snimanje 4k videa uz 30 ili 60 frejmova u sekundi, dok zadnja kamera obezbeđuje i 8K video uz 24 fps. Nova Auto Framing  funkcija inteligentno detektuje i prati do 10 osoba koje se nalaze u kadru, optimizujući fokus tako da se svi jasno vide.

Pročitajte i:  Sada možete da sakrijete svoje privatne sesije pregledanja na Android-u iza otiska prsta

PCPress.rs Image

Prilikom konstrukcije telefona poseban napor je usmeren prema uštedi energije, ali je S22 morao da ima i snažnu bateriju kapaciteta 3700 mAh koja bez problema traje čitav dan, a onda se super‑brzo puni snagom 45 W. Važna je i mogućnost reverznog punjenja drugog telefona, pa ako zatreba možete ponuditi prijatelju bežično punjenje njegovog smartfona snagom 4.5 W.

PCPress.rs Image

Android 12 je dopunjen One UI 4.2 interfejsom, koji donosi prepoznatljivo, a ipak unapređeno okruženje, uz obećanu nadogradnju na čak četiri sledeće verzije Android operativnog sistema. Naročito nas je impresionirao skener otiska prsta, koji radi pouzdanije i brže nego na prethodnim verzijama, a i otključavanje prepoznavanjem lica je znatno napredovalo. Sve u svemu, moderan, čvrst, atraktivan i moćan telefon pogodan za džepove zahtevnih korisnika – i po dimenzijama, a i po ceni.

Korisna adresa: samsung.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Dejan Ristanović

www.dejanristanovic.com