Prestigio-ASBIS

Samsung otkrio svoj plan za pametniji život na CES-u 2011.

Samsung_CES2011_09Boo-Keun Yoon, president of Samsung's Visual Display
Business delivering a unique Samsung keynote at CES 2011 on Thursday, January 6, 2010, in Las Vegas. PHOTO BY RONDA CHURCHILLSamsung je dobio 37 nagrada za inovaciju na sajmu CES 2011, uključujući i dve Nagrade za najbolja inovativna dostignuća za televizore, kamere i 3D monitore

CES, Las Vegas – 5. januar 2011. – Potvrdivši lidersku poziciju na polju dizajna, Samsung je na pres konferenciji na Međunarodnom sajmu potrošačkih elektronskih uređaja predstavio svoj portfolio uređaja za 2011. godinu gde su u centru pažnje bili novi smart televizori, uređaji i kamere sa jednostavnom upotrebom, a koji su inspirisani željama i potrebama potrošača. Predstavljeni su i inovativni IT proizvodi, kao i najnovija dostignuća mobilne tehnologije za upotrebu u svakoj prilici, kod kuće i van nje.

Samsungov portfolio proizvoda bio je izložen od 6. do 9. januara na štandu u centralnoj dvorani Kongresnog centra u Las Vegasu. Detaljan opis ovih proizvoda, video sadržaji i fotografije uređaja mogu se naći na Samsungovom mikrosajtu: www.samsungces2011.com.

Samsung_CES2011_08 Samsung_CES2011_10 Samsung_CES2011_19 Samsung_CES2011_28

Okosnica najava jeste Samsungov koncept „Pametniji život” (“Smarter Life”) koji se zasniva na tri stuba: Smart Dizajn, Smart Iskustva i Smart Veze. Smart Dizajn jeste dizajn „sa svrhom“, dizajn koji poboljšava funkcije i korisnički doživljaj i vodi ga preko granica estetskog. Smart Iskustva obuhvata najbržu dostavu najšireg spektra aplikacija i igrica na najnovijim platformama i najboljim ekranima, dok Smart Veze omogućavaju automatsko međusobno povezivanje uređaja kako bi delili sadržaje. Kombinacija ova tri stuba stvara pametniji život u kojem se uređaji besprekorno povezuju i pružaju novi ugođaj.

Samsung vodi kućnu zabavu do samih granica

Za 2011. godinu, Samsung je redizajnirao televizijski ekran načinivši da ram koji je do sada tradicionalno uokviravao ekran bukvalno nestane. Samsungov novi dizajn ultra tankog rama uticao je na glavne modele LED televizora za 2011. godinu, tačnije modele Samsung D8000 i D7000 iz LED TV serije. Oba ova modela imaju ram koji je samo 0.2 inča širok uz veću površinu ekrana što pruža više uživanja. To zapravo znači da ljudi mogu da stave veći ekran na mesto na koje je ranije mogao da stane samo manji.

Model Samsung D6500 iz serije plazma TV izuzetan je primer proboja koji je Samsung načinio dizajnom Plazma+1 koji ima novi, tanki dizajn rama tako da potrošač dobija dodatni inč ekrana. Time se povećala površina na kojoj se emituju slike, dok su spoljne dimenzije

Samsung_CES2011_27 Samsung_CES2011_24 Samsung_CES2011_26 Samsung_CES2011_29

  televizora ostale potpuno iste. To znači da nekadašnja tradicionalna plazma od 58 inča sada ima 59 inča ekranske površine.

„U 2010. godini Samsung je zamaglio liniju između tehnologije i umetnosti onda kada je predstavio model LED 9000 koji je sa sobom doneo peskirani metalni ram. Sa svojih 0.3 inča debljine, to je bio Samsungov najtanji LED televizor ikada“, istakao je Sangčul Li, potpredesednik Jedinice za vizuelni displej u kompaniji Samsung Electronics. „U 2011. godini Samsung nastavlja da stapa tehnologiju i umetnost odlazeći sa dizajnom televizora jedan korak dalje – nudeći televizore koji su tako osmišljeni da se besprekorno uklapaju u kućno okruženje.”

Pored unapređenja u dizajnu, Samsung je u svoje televizore uključio i napredne opcije smart TV-a kako bi korisnici mogli da izvuku maksimum iz svoje zabave. Samsungov Smart Hub jeste jednostavan sistem menija koji dopušta korisnicima da povežu, otkriju i uživaju u velikom opsegu sadržaja. Korisnici mogu lako da pretražuju filmove, emisije i video snimke putem onlajn servisa i povezanih uređaja. Mogu da pretražuju internet sa televizora i pristupe velikom broju aplikacija preko servisa Samsung Apps, prve prodavnice aplikacija na svetu koja se bazira na HDTV. Gotovo svi Samsungovi televizori u 2011. godini od najmanje 40 inča imaće ove smart TV funkcije.

Samsung je predstavio i još nekoliko TV inovacija za 2011. godinu među kojima se izdvajaju:

  • Redizajnirani tač skrin daljinski upravljač od 3 inča koji je prvi put predstavljen 2010. Touch Control daljinski upravljač sada predstavlja ful tač skrin uređaj koji veoma podseća na smart telefon. Višestruki displej upravljača Touch Control dopušta korisnicima da gledaju TV na ekranu čak i dok Blu-rej radi na televizoru.
  • Linija dodatne opreme koja uključuje najlakše 3D naočare na svetu koje se mogu podešavati prema dioptrijama, HD kamera za TV konferencije koja ima sertifikat za Skajp, bežični punjač i nekoliko zidnih nosača.
Pročitajte i:  Samsung potpisuje ugovor sa Dish za 5G radio i telefone

Osim što je otkrio svoje najnovije TV inovacije, Samsung je takođe predstavio najnoviju liniju Blu-rej plejera. Među njima se ističe model BD-6700 koji se uključuje za 3 sekunde i nudi konverziju iz 2D u 3D, kao i konverziju svih sadržaja u potpunu HD verziju. Uz to, Samsung je otkrio i sledeću generaciju sistema Blu-rej kućnih bioskopa: model HT-C6730W, koji ima opciju 3D Sound. 3D Sound sinhronizuje zvuk i sliku čime stvara neverovatan doživljaj gde se zvuk „pomera” zajedno sa 3D slikom.

Digitalne slike: Novo iskustvo uz laku i inovativnu upotrebu

Kako bi pomogao potrošačima da lako ostanu u kontaktu sa svetom, Samsung je predstavio svoje najnovije ponude u oblasti digitalnih kamera i kamkordera. Model SH100 omogućava direktno postavljanje slika na Fejsbuku ili Jutjubu u realnom vremenu, kao što može da izvrši automatski bekap fotografija na personalnom računaru. Takođe, ovo je prva kamera koja se povezuje sa Android smart telefonom na kom se može izvršiti pregled fotografije koja tek treba da se slika u realnom vremenu. Smart telefon takođe može da se koristi da se vide GPS informacije o tome gde je svaka fotografija ponaosob slikana.

NX11_FS3_B_Global Samsung_CES2011_103 Samsung_CES2011_100 Samsung_CES2011_102

Samsung je uz to predstavio i najnoviju ponudu u popularnoj liniji Dual-View kamera, model ST700. Dual-view sistem izvorno je kreiran 2009. godine kada je zauvek promenio način na koji se prave autoportreti. Kod novog modela ST700 Samsung je nadogradio originalni Dual-View dizajn tako što je dodat najveći displej do sada i opcije kao što je Smart Filter 2.0, koji nudi širok spektar foto-efekata. Modeli SH100, ST700 i WB210 imaju Samsungov korisnički interfejs Interactive Smart Access, koji omogućava laku upotrebu glavnih opcija jednostavnim prepoznavanjem dodira.

Samsung je predstavio i ultra tanke kamere sa dugačkim zumom, WB210 i WB700. Model WB210 jeste inovativna digitalna kamera koja ima super tanko telo. WB210 ima optički zum 12x (24 mm) i podržava super široki snimak od 21 mm. WB210 takođe daje kristalno jasne fotografije visokog kvaliteta od 14 megapiksela, a ima i veliki tač skrin displej od 3.5” sa Samsungovom novim sistemom korisničkog interfejsa Smart Access čime se postiže neprevaziđeno laka upotreba. Model WB700 jeste ultra tanki fotoaparat sa ultra širokim objektivom Schneider KREUZNACH od 24 mm koji je u stanju da napravi savršeni široki snimak. Uz to ima i izvanrednu funkciju 24X zuma koju čini optički zum od 18X, 1.3X Smart Zoom i CCD senzor od 16 megapiksela koji daje fotografije izvanrednog kvaliteta.

Kako bi model NX11 učinio što popularnijim, Samsung je predstavio nekoliko novih paketa objektiva. U sklopu modela NX11 dolazi i-funkcijski objektiv od 18-55 mm, kao i dva nova i-funkcijska objektiva: „pancake” od 20 mm i srebrni objektiv za zum od 20-50 mm.

Kada je reč o kamkorderima, kompanija Samsung je predstavila ful HD kamkorder Q10. Model Q10 pravi ful HD video snimke visokog kvaliteta pomoću velikog, pozadinski osvetljenog senzora. Ovaj kamkorder je lak za upotrebu i dizajniran je tako da se podjednako udobno može koristiti i levom i desnom rukom. Ovaj kamkorder automatski okreće ekran kako bi ga podesio ruci u kojoj se drži što je idealno rešenje za one koji vole da premeštaju kameru iz ruke u ruku dok snimaju. Lakoća upotrebe se očituje i u tome što korisnik može da kontroliše sve, pa i najmanje procese na sasvim jednostavan način: da uključuje/isključuje kameru i da pregleda snimljeni materijal preko LCD displeja, tako da je upotreba ove kamere sasvim intuitivna, čak bezbrižna, a pregledanje snimljenog materijala je jednako lako kao i samo snimanje.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy A53 5G dostupan u Srbiji!

Veza displeja i IT 

Samsung je takođe predstavio i neverovatna dostignuća za korišćenje računara kod kuće, ali i u pokretu.

Samsung_CES2011_15Notebook računar serije 9 izdvaja se, pre svega, svojim dizajnom. Reč je o prvom laptopu na svetu kod kojeg je korišćen duraliminijum za spoljašnjost. Duraluminijum jeste materijal koji se uobičajeno koristi kod naprednih letelica. Radi se o vrlo jakom a laganom materijalu koji notebook računarima serije 9 daje aerodinamični izgled visokog stila. Ipak, ni performanse notebook računara serije 9 nisu bile zanemarene prilikom dizajniranja. Uz to, ovi računari imaju živopisni SuperBright Plus displej sa osvetljenošću od 400nit i neverovatnom reprodukcijom od 16 miliona boja. Notebook računar serije 9 prava je slika i prilika kristalno jasne slike koja oživljava multimedijalne sadržaje i pruža korisnicima nezaboravni gejmerski doživljaj. Samsungova Fast Start tehnologija kao i vrlo solidan pogon čine da Notebook računar serije 9 može da podigne sistem za samo 12 sekundi što je 60 procenata brže od bilo kog drugog hard diska.

Samsung je takođe predstavio i seriju Sliding PC 7, notebook računar baziran na OS Windows 7 koji je opremljen sa slajd tastaturom. Serija Sliding PC 7 ima inovativni „tablet” dizajn sa multi-tač aplikacijama koje su idealne za tipčne svakodnevne oblike zabave, s tim što se pomoću slajd tastature pretvara u personalni računar na preklop odličan za posao van kancelarije ili kuće.

Samsung je u seriji Central Station lansirao monitore CA 550 i CA 750, kreirane za korisnike koji traže veću funkcionalnost. Ultra tanki monitori serije Central Station omogućavaju korisnicima notebook računara da se glatko kreću između mobilne i visoko efikasne upotrebe računara besprekornim objedinjavanjem radnog prostora. Korišćenjem wireless USB 3.0 hardverskog ključa, Central Station prepoznaje notebook računar kada mu se nađe u blizini od 1m i automatski se aktivira, povezujući sve periferalije i ekrane kako bi se obezbedio veći prostor za rad.

Gejmerima i onima koji bi želeli da pojačaju biznis aplikacije, Samsung je namenio dva 3D LED monitora: model SA750 i model SA950 3D LED monitora. Oba monitora imaju Samsungov ultra tanki koncept dizajna, a model 950 ima i mogućnost konverzije iz 2D u 3D format. Model multifunkcijskog monitora TA950 takođe ima sposobnost konverzije iz 2D u 3D format, kao i opciju Internet@TV.

Samsung je u okviru svoje IT Solutions grupe predstavio i nekoliko novih rešenja za konekciju. Samsungova aplikacija MobilePrint koja je instalirana na uređajima sa Android platformom, kao što su Galaxy S smart telefoni i Galaxy Tab, povezaće korisnike direktno sa Samsungovim štampačima putem Wi-Fi veze ili u okviru mrežnog kabla što korisnicima omogućava da sa mobilnog telefona štampaju, na primer, fotografije. Zaposlenim korisnicima koji su stalno u pokretu Samsungova aplikacija MobilePrint omogućava da štampaju dokumente u poslednjem trenutku i da nikada ne gube vezu.

Mobilni telefoni Samsung: brzina, displej i sadržaj

Samsung_CES2011_20Inovacije Samsungovih mobilnih telefona sledeće generacije i u 2011. godini ostaju usredsređene na brzinu, displej i sadržaj. Smart Iskustva u svetu mobilnih telefona usredsređena su na brz rad na najboljim platformama, najbolje i najdinamičnije displeje sa najefikasnijim korisničkim interfejsom, kao i na najveći izbor aplikacija, igrica i programa za sve uređaje.

Pročitajte i:  Kako odabrati pametni telefon za sebe: Pet funkcija na koje treba obratiti pažnju

Nakon izuzetnog uspeha koji je ostvario Galaxy Tab™ koji se nalazio u ponudi svakog većeg operatera u SAD tokom 2010, Samsung je danas objavio da će Galaxy Tab već u prvom kvartalu 2011. godine moći u da se nađe u SAD u verziji koja ima isključivo Wi-Fi. Ovaj WiFi-centričan Galaxy Tab radi na operativnom sistemu Android 2.2 (Froyo) i ima TFT displej od 7 inča sa rezolucijom od 1024 x 600 WSVGA. Ovaj lagani i uglađeni telefon koji teži samo 13 unci, ima debljinu od 12 mm zbog čega lako staje u džep jakne ili torbicu. Model Galaxy Tab ima 16 GB interne memorije koja se može proširiti mikro SD karticom do 32 GB. Galaxy Tab takođe podržava Adobe® Flash® Player 10.1 čime doživljaj sadržaja postaje bolji, kao što se dobija i mogućnost pristupa hiljadama sajtova koji imaju kompleksne aplikacije i sadržaje koji se baziraju na programu Flash. Galaxy Tab je dizajniran tako da zadnjem delu ima lociranu primarnu kameru od 3 megapiksela kojom se mogu praviti fotografije gde god se nađete, kao što ima i prednju, sekundarnu kameru i kamkorder od 1.3 megapiksela koja se koristi za video razgovore.

Samsungov servis Media Hub, inače ključna odlika Samsungovog Galaxy portfolija koji se udružio sa najboljim medijskim zabavnim studijima i TV mrežama, dopušta korisnicima da iznajmljuju ili kupe omiljene filmove i TV emisije i da uživaju u najboljem mogućem načinu gledanja jer je svaki video snimak optimizovan tako da se prilagodi veličini i tipu ekrana, kao i audio i video potencijalu Media Hub uređaja. Po prvi put, Samsung će dodati velikog provajdera Media Hub liniji. CBS će dozvoliti da se na servisu Media Hub u 2011. godini emituju neki od njihovih najbolje ocenjenih programa, među kojima se nalaze: CSI, NCIS, The Good Wife i Survivor. Na taj način, CBS se pridružuje MTV Networks, NBC/Universal, Paramount i kompaniji Warner Bros na spisku provajdera sadržaja za Media Hub. Uz to, Samsungovi Smart televizori će takođe moći da pristupe Media Hub-u tokom 2011. godine. Potrošači će biti u mogućnosti da uživaju u najnovijim letnjim blokbasterima ili najnovijim sezonama omiljenih TV serija koje su optimizovane za njihov Galaxy S telefon, Galaxy Tab ili sada i za Samsung Smart TV u Sjedinjenim Državama.

Samsung je uložio dosta sredstava, vremena i energije u razvoj 4G infrastrukture i odgovarajućih uređaja. Kompanija Samsung je postala nesumnjivi lider u oblasti kompletnih 4G rešenja, uključujući i prvi komercijalni uređaj koji radi na Mobile WiMAX, kao što je lansirala prvu mrežu koja može da radi u okviru LTE i LTE uređaja u SAD od 2006. godine, kada je prvi put predstavljena 4G infrastruktura u toj zemlji. Sledeći tradiciju uvođenja inovacija u mreže mobilne telefonije, Samsung je u toku ove nedelje na CES-u pokazao preimućstvo na planu 4G tehnologije tako što je podržao sve postojeće 4G standarde, od LTE do Mobile WiMAX, i ponudio kompletna 4G rešenja, od čipseta, preko uređaja, sve do infrastrukturne opreme.


O kompaniji Samsung Electronics, Ltd.

Kompanija Samsung Electronics, Ltd. jeste globalni lider u poluprovodnicima, telekomunikaciji, digitalnim medijima i tehnologijama digitalne konvergencije koja je 2009. godine ostvarila prodaju u vrednosti 116.8 milijardi USD. Zapošljavajući oko 174.000 ljudi u 193 predstavništva u 66 zemalja, kompanija se sastoji od osam nezavisnih poslovnih jedinica: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor i LCD. Priznata kao jedan od brendova sa najbržim svetskim rastom, kompanija Samsung Electronics je vodeći proizvođač digitalnih televizora, memorijskih čipova, mobilnih telefona i TFT-LCD ekrana. Za više informacija, molimo vas da posetite www.samsung.com.

Samsung

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,