Samsung predstavio „vojni“ telefon – Galaxy S20 Tactical Edition

Samsung je rešio da svojim mobilnim telefonima pokrije još jedan segment tržišta. U pitanju je telefon za teške vremenske uslove, koji je dobio naziv Galaxy S20 Tactical Edition. Ovaj model je napravljen u skladu sa svim američkim vojnim i vladinim standardima zaštite. Poseduje dva nivoa enkripcije, a u stanju je i da se povezuje sa vojnim radio uređajima.

PCPress.rs Image

Taktički telefon

Postoji i borbeni mod koji omogućava da se displej gleda i kada se nose night vision naočare, dok stealth mod isključuje LTE i sve ostale RF signale. Takođe, telefon je lako otključati i u landscape modu, što će olakšati njegovu upotrebu kada je nakačen na grudi.

Sa tehničke strane, Galaxy S20 TE poseduje 1440p ekran dijagonale 6.2 inča, Snapdragon 865 procesor, 12 GB RAM-a i 128 GB prostora za podatke. Naravno, tu su uobičajene višestruke zadnje kamere, kao i prednja kamera, a ugrađena baterija ima kapacitet od 4.000 mAh. Telefon se dobija u čvrstom zaštitnom kućištu, ali nismo uspeli da pronađemo informacije da li je i sam uređaj dodatno ojačan i osiguran.

Pročitajte i:  Novo poglavlje inovacija mobilnih telefona: Galaxy Z Fold3 5G i Galaxy Z Flip3 5G

Ova varijanta S20 telefona biće dostupna tokom trećeg kvartala ove godine, ali samo kroz „kanale odabranih partnera“. Drugim rečima, teško je verovati da će se naći u slobodnoj prodaji, već će verovatno biti ponuđen samo odabranim službama koje imaju potrebu za ovakvom vrstom zaštite.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,