BIZIT plus

Samsung QLED 2020: Televizori koji će zadovoljiti i najzahtevnije korisnike

Nakon što je početkom godine najavljena na Sajmu CES 2020 u Las Vegasu, a zatim predstavljena na Euroforumu na Malti, Samsung QLED 2020 8K i 4K serija televizora konačno je dostupna i na domaćem tržištu. Kao i svake godine, kompanija Samsung Electronics nastavlja da pruža korisnicima vrhunske inovacije na polju QLED pametnih televizora, konstantno unapređujući performanse i tehnološke karakteristike novih uređaja.

PCPress.rs Image

Predvodnik ovogodišnje ponude je Q950TS QLED 8K, vodeći uređaj za 2020. godinu, koji nudi jedinstvenu tehnologiju i doživljaj gledanja, kombinujući unapređeni kvalitet slike i zvuka, inovativne mogućnosti veštačke inteligencije i minimalistički dizajn. Pored modela Q950TS, u ponudi je i Q800T QLED 8K televizor a oba uređaja dolaze sa Quantum Dot AI tehnologijom, koja kombinuje Samsung 8K procesor s veštačkom inteligencijom platforme Tizen, kako bi vizuelno unapredila bilo koji sadržaj. Bez obzira na izvor s koga se sadržaj reprodukuje ili trenutnu rezoluciju, slika može biti prikazana sa čak 33 miliona piksela i samim tim poboljšana na 8K kvalitet.

PCPress.rs Image

Bilo da korisnici gledaju prenos utakmice, snimak koncerta omiljenog benda iz osamdesetih godina prošlog veka ili neki stariji holivudski, crnobeli klasik, sadržaj na ekranu će upravo zahvaljujući Quantum Dot AI mogućnostima biti direktno unapređen na 8K rezoluciju. Ova pogodnost je nešto što kvalitativno menja način na koji korisnici doživljavaju ono što gledaju, jer je u pitanju drastično tehnološko unapređenje u odnosu na dosadašnji 4K standard. Ono što je važno jeste da se celokupan tehnološki ekosistem koji podržava 8K rezoluciju ubrzano širi, pa je sada omogućen i plejbek sadržaja u ovoj rezoluciji, sa platformi kao što je YouTube.

Besprekorna slika

Odnos ekrana i kućišta na revolucionarnom Infinity Screen ekranu kod Q950TS iznosi čak 99:1 odsto, što znači da je ceo vidljivi deo ekrana rezervisan isključivo za gledanje, bez ikakvih okvira koji ometaju korisnike. Posmatran iz profila, ovaj model je izuzetno tanak, svega 15 mm, što ističe njegovu eleganciju i orijentisanost pre svega ka praktičnoj upotrebljivosti, bez ikakvih suvišnih delova.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024):stil i funkcija u kompaktnom paketu

Osim inovativnih uređaja na polju 8K tehnologije, Samsung je na domaćem tržištu predstavio i novu QLED 4K 2020 liniju televizora. Korisnicima je dostupna najsveobuhvatnija QLED 4K ponuda, sa modelima Q60T, Q65T, Q70T, Q75T Q80T i Q95T.

PCPress.rs Image

Vrhunski kvalitet slike i zvuka predstavlja osnovu Samsung QLED televizora, ali unapređene Smart Screen mogućnosti na bazi veštačke inteligencije su ono što zaista pravi razliku. Ove karakteristike, jedinstvene za Samsung, omogućavaju novim uređajima da budu „pametniji” od svojih prethodnika i da iz svakog sadržaja izvuku audio-vizuelni maksimum za gledaoce.

Unapređena Universal Guide opcija koristi algoritme na bazi veštačke inteligencije kako bi analizirala vrstu sadržaja koju korisnici gledaju, kao i usluge i TV kanale koje češće koriste, da bi im ponudila sadržaje u skladu s njihovim interesovanjima. Korisnici Q950TS na raspolaganju imaju i Samsung Health putem kojeg mogu da vide svoje aktivnosti, prate napredak i idu ka postavljenim fitnes ciljevima.

Adaptive Picture opcija analizira stepen svetlosti i sadržaj na ekranu, kako bi obezbedila savršen kvalitet slike, bez obzira na to da li se televizor gleda u mračnoj ili osvetljenoj prostoriji.

PCPress.rs Image

Posebno su zanimljive nove opcije za povezivanje s drugim uređajima Samsung QLED 2020 serije. Multi-View je režim rada koji omogućava da se sadržaj s mobilnog uređaja prikaže u jednom delu televizora, uz fleksibilnost odabira između 14 različitih opcija podeljenih ekrana. S druge strane, Tap View čini povezivanje pametnih telefona s televizorom lakšim nego ikad, pa korisnici sada mogu prikazati sadržaj telefona na velikom ekranu jednostavnim fizičkim dodirom dva uređaja.

Pročitajte i:  Umorni ste od virenja drugih u vaše lične podatke? Evo kako da to sprečite

Pun doživljaj zvuka

Da bi doživljaj bio potpun, televizor mora da ima i adekvatan zvuk, a uz pomoć posebnih opcija na bazi veštačke inteligencije Samsung QLED 2020 serija kreira i kompletan audio-ugođaj. Active Voice Amplifier eliminiše pozadinsku buku, koja je procenjena drugom najvećom smetnjom prilikom gledanja televizije kod korisnika. Ova opcija automatski prepoznaje smetnje i prilagođava zvuk kako bi bio što jasniji.

Uz tehnologiju Objective Tracking Sound+, zvuk se širi brže nego ikada pre, dok prati scene na ekranu, a integrisani zvučnici pružaju trodimenzionalni audio-doživljaj. Osim toga, tehnologija aktivnog prilagođavanja dijaloga u stvarnom vremenu prepoznaje okolnu buku i šumove, pa automatski pojačava ton razgovora, čineći ga jasnijim. Korisnici ne moraju da menjaju jačinu zvuka ako neka buka dolazi od saobraćaja sa ulice, jer će ova nova tehnologija sama prepoznati da je potrebno prilagođavanje tona.

Samsung QLED 2020 8K i 4K serija televizora objedinjuje sve ono što je danas potrebno čak i najzahtevnijem korisniku, a potvrda rečenog su brojna svetska priznanja

Dodatno, tu je i Q-Symphony opcija za jedinstveno simultano korišćenje više zvučnika. Prvi put QLED modeli za 2020. godinu ostavljaju gornje i donje zvučnike aktivnim kada se s njima spoji neki od Samsung soundbar uređaja iz Q serije, kako bi zajedno stvorili bogatiji, potpuniji i okružujući zvuk. Novi Samsung soundbar modeli donose još viši stepen integracije između televizora i audio-uređaja. Dostupan asortiman Q serije u 2020. godini uključuje modele Q800T, Q70T i Q60T, idealne za povezivanje sa QLED televizorima. Koristeći Samsung Acoustic Beam tehnologiju integrisanu sa Dolby Atmos i DTS:X rešenjima, Q serija pruža korisnicima osećaj kao da su i sami učesnici dešavanja na ekranu.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy S24 serija: siguran put do savršenog snimka

PCPress.rs Image

Glasovne mogućnosti nove QLED serije takođe su unapređene, pa ovi uređaji nude različite opcije glasovnog asistenta, uključujući Amazon Alexa, Google Assistant i Bixby, kako bi korisnici odabrali ono što im najviše prija. Lakši pristup vestima, vremenskoj prognozi i omiljenim sadržajima samo su neke od pogodnosti koje očekuju korisnike, uz proširene funkcije pametnog doma i kontrole televizora.

Dostupne veličine

Što se tiče dostupnih veličina, na domaćem tržištu korisnicima su na raspolaganju Q950TS u veličinama od 65, 75 i 85 inča, Q800T u 65, 75 i 82 inča, dok 4K modeli Q60T, Q65T, Q70T, Q75T Q80T i Q95T dolaze u veličinama od 43 do 85 inča. Ovaj raspon dijagonala uređaja jasno govori da su u Samsung-u mislili na sve potrebe korisnika.

O kvalitetu Samsung QLED 2020 linije dosta govore i ocene poznatih stranih medija, poput američkog časopisa Forbes, koji je pohvalio Samsung QLED 8K Q950TS/Q900T modele za izuzetan kvalitet slike i dizajn, naglašavajući da njihova inovativna tehnologija stvara osećaj dubine, teksture i detalja slike u udaljenim filmskim scenama, kao i u jedinstvenim vizuelnim efektima. Osim toga, čuveni AVS Forum uvrstio je QLED 4K Q90T u izbor za najbolji uređaj u 2020. godini, kako zbog prilagodljivosti i performansi ekrana, tako i zbog naprednih tehnologija za izoštravanje detalja i teksture slike.

PCPress.rs Image

Samsung QLED 2020 8K i 4K serija televizora objedinjuje sve ono što je danas potrebno čak i najzahtevnijem korisniku, kao što su veliki izbor dimenzija, brojne pametne opcije i tehnološka rešenja koja unapređuju kvalitet gledanog sadržaja i zvuka.

Korisna adresa: samsung.com/rs

Facebook komentari: