BIZIT plus

Samsung radi na tome da kamere Galaxy S23 učini još boljim

Kamere Samsung Galaxy S23 linije su nas impresionirale kada su prvi put objavljene u februaru, ali izgleda da je Samsung mislio da ima prostora za poboljšanje.

Ispravke uključuju stabilnije video snimke visoke rezolucije i ispravke grešaka

PCPress.rs Image

Trenutno, kompanija radi na novom ažuriranju za svoju vodeću seriju sa ciljem da značajno poboljša performanse fotoaparata.

Vest dolazi iz posta na forumima Samsungove korejske zajednice gde moderator detaljno objašnjava svaku od devet promena. Kompanija se fokusira na poboljšanje kvaliteta slike i stabilnosti snimaka, a istovremeno se bavi nekim greškama u celoj seriji, što uključuje Galaxy S23, Galaxy S23 Plus i Galaxy S23 Ultra. Sve ostalo ostaje isto tako da će slika meseca koju ste snimili i dalje biti proizvod prevara veštačke inteligencije.

Počevši od promene kvaliteta slike, Samsung će prilagoditi svoj „algoritam autofokusa“ dajući korisnicima veću kontrolu nad kamerom Galaxy S23. Sada ćete moći da snimate fotografije čak i ako je subjekat van fokusa umesto da čekate jasnu sliku; iako se ovo može vratiti na stariju verziju preko aplikacije Camera Assistant.

Pročitajte i:  Knox Journals: Neka je vaša bezbednost uvek pod kontrolom - vaši podaci se koriste tačno onako kako vi smatrate prikladnim

Govoreći o oštrini, kvalitet videa je poboljšan u režimu Super Steady kada koristite ultraširoko sočivo u okruženju slabog osvetljenja. Pored toga, kompanija se pozabavila neskladom između pada rezolucije slike kada je noćni režim isključen i Camera Assistant je postavljen da daje prioritet brzini.

Ispravke grešaka i stabilan video

Podešavanja stabilnosti uređaja uključuju manje uticaja na aplikaciju kamere zbog pokretnih subjekata unutar kadra. Video snimci snimljeni sa rezolucijom postavljenom na Full HD (1920k1080 piksela) 60fps i isključenim automatskim FPS takođe će biti stabilniji.

Što se tiče ispravki grešaka, postoje ukupno tri. Očigledno, zelena linija bi se pojavila na levoj strani ekrana u režimu fotografije tokom snimanja slika. To je ispravljeno. Slično tome, kompanija je ispravila grešku u prepoznavanju lica gde funkcija „nije radila nakon završetka video poziva“ u aplikaciji treće strane. I konačno, Samsung je rešio problem sa trakama koji se pojavljuje na fotografijama visoke rezolucije snimljenim pri slabom ambijentalnom svetlu.

Postoji jedna nova funkcija u ažuriranju, ali je mala. Aplikacija Galerija će sada omogućiti korisnicima da odmah izbrišu fotografije koje su upravo snimljene i još uvek se obrađuju.

Pročitajte i:  Samsung se udružio sa surferskom, skejtbord i brejkdens ligom kako bi dao podršku njihovim sportskim zajednicama na putu za Pariz 2024.

Uvođenje zakrpe

Kao što vidite, ovo je prilično velika zakrpa. Ažuriranje biti veličine skoro gigabajta, a datum objavljivanja za južnokorejske korisnike postavljen je na 1. april. Međunarodno lansiranje tek treba da bude objavljeno.

Izvor: Techradar

Facebook komentari: