TrendMicro

Samsung stvara platformu za igre na svojim televizorima

Samsung ne želi da ustupi prostor za streaming igara kompanijama kao što su Google, Microsoft ili NVIDIA. Kompanija je najavila planove za TV bazirane na „Cloud Game Platform“ tokom prezentacije na konferenciji za programere. Detalji su bili oskudni, ali to bi omogućilo vlasnicima Samsung televizora da igraju igrice bez „hardvera vrhunskog kvaliteta“. Za korišćenje biće potrebna konzola ili računar.

PCPress.rs Image

Tehnološka firma je isprobala igre “u oblaku” kroz plan sa Gaikai-jem 2012. godine, iako to očigledno nije otišlo daleko kada je Sony kupio Gaiaki i prešao na rad na sa PlayStation Now. Međutim, tada su i okolnosti bile drugačije, sada su internet veze mnogo brže, a mnogo više ljudi je upoznato sa konceptom streaming igara. Samsung-ova potencijalna publika je znatno šira, čak i ako je prvenstveno fokusirana na televizore.

Druga stvar je da li će Samsung prigrabiti tu publiku ili ne. Tržište igara “u oblaku” već ima nekoliko konkurenata, a čak se i oni suočavaju sa izazovima. Google je zatvorio Stadia-ine interne studije za igre u februaru, a ovog meseca je počeo da licencira Stadia tehnologiju kompanijama kao što je AT&T. Samsung još nije pokazao kako bi se mogao izdvojiti od ostalih konkurenata.

Pročitajte i:  Čist vazduh uz veliki TV ekran

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,