Samsung ukida Galaxy S modele?

Kako stvari stoje, Samsung Galaxy S9 će biti poslednji model telefona koji će nositi Galaxy S naziv. Da li je reč o pukom preimenovanju ili je u pitanju predstavljanje revolucionarnog modela?

Samsung s9 smartfon mobilni telefoni otisak prsta na ekranu

I dok nestrpljivo čekamo zvanično predstavljanje Samsung Galaxy S9 modela, stižu nezvanične vesti da je reč o poslednjem modelu S porodice. Samsung navodno želi da se promeni označavanje novih modela počevši od 2019. godine. To bi značilo da Galaxy S10 neće ugledati svetlost dana, bar ne s tim imenom. I kako će se zvati novi Samsung model?

Ako je verovati izvorima iz Koreje na koje se poziva GizChina, novi model bi se zvao – Samsung Galaxy X. To na prvu loptu deluje prilično slično konkurentnom modelu iPhone X, što može biti pomalo zbunjujuće za korisnike. Jedan od glavnih razloga promene imena je praktičnost kako bi se izbeglo rogobatno dvocifreno obeležavanje tipa S11, S20… Ovakvo imenovanje bi otežalo promociju, što Samsung očigledno ozbiljno shvata.

Jedan od razloga može biti i posmatranje konkurencije i želja da se prate trendovi. Kao što je poznato, Apple je nedavno izbacio čak tri iPhone modela, pritom preskočivši broj 9 odlučivši se za latinski broj X. Samsung bi mogao da “objasni” kako nije reč o broju 10 nego o slovu X, što je skroz drugačije kad se tako prestavi zar ne?

Pročitajte i:  Nothing Phone 2a: I dalje providan, i dalje zanimljiv

Savitljivi Samsung Galaxy X otkriva planove?

Pomalo je čudno da se Samsung odlučuje da promeni obeležavanje telefona na ovaj način kada se već neko vreme priča o savitljivom modelu Galaxy X. Ovaj flegšip bi trebalo da bude okosnica ponude telefona uz Galaxy S i Galaxy Note linije proizvoda. Iako Samsung može da tvrdi da su oni planirali promenu imena pre Apple-a i iPhone X modela, mora se priznati da je tajming veoma čudan, i da je teško poverovati da je reč o pukoj slučajnosti.

Od savitljivih telefona se ne očekuje puno, bar dok se ne dokažu na tržištu, pa zato i zvuči pomalo čudno ova odluka. Da podsetimo, Galaxy Note serija je preskočila broj 6 u numerisanju kako bi se izjednačila po brojevima sa S serijom. Zašto bi se sve to radilo, ako se odustaje od Galaxy S porodice? Možda je samo reč o opipavanju terena.

Samsung Galaxa S9 leak fotke slike fotografije video

Promene strategije u industriji mobilnih telefona

Menjanje numeracije nije dosad neviđena stvar, mnoge kompanije se odriču starijih popularnih linija kako bi promenili imidž. Najsvežiji je primer Googlea koji je odustao od Nexus serije kako bi se posvetio skupljim modelima iz Pixel porodice. LG čak razmišlja da sličnu stvar uradi sa G serijom, što se takođe očekuje sledeće godine, pa tako verovatno nećemo dobiti LG G7 model.

Pročitajte i:  MWC 2024: putovanje u (mobilnu) budućnost

Za sada su sve informacije na nivou spekulacija, ali kako se to nebrojeno puta pokazalo u industriji, gde ima dima ima i vatre. Više informacije će se otkriti sa prezentovanjem novog Samsung Galaxy S9 modela. Da li će uvođenje novih tehnologija i nova numeracija srušiti Apple iPhone modele sa trona pokazaće vreme. 

Izvor: BGR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,