Top50 Glas publike

SAS Analytics Day – Podaci su pogonsko gorivo i motor inovacija 21. veka

U današnjem digitalnom dobu, podaci se generišu svuda oko nas i predstavljaju potencijal, a njihova kvalitetna analiza omogućava da se ta vrednost u potpunosti iskoristi. Koliko je važna analiza i obrada podataka za kompanije i organizacije, kako oni pomažu u poboljšanju kvaliteta poslovnih odluka a koliko su važni pri inovacijama, kako se upravlja podacima a istovremeno čuva privatnost klijenata, šta donosi ekonomska analitika, a šta mašinsko učenje i veštačka inteligencija, samo su neke od tema o kojima će biti reči na konferenciji SAS Analytics Day, koja se održava 15. marta u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.  

PCPress.rs Image
Aleksander Pivk, CEA Analytics Practice Lead, SAS

Tokom jednodnevne konferencije, o tome kako nove tehnologije i veštačka inteligencija menjaju naš svet govoriće i Alex Kwiatkowski, Senior Industry Consultant, Global Banking Practice, SAS, a svi oni koji se pitaju da li postoji savršeno mesto za život, na predavanju Aleksandera Pivka (CEA Analytics Practice Lead, SAS) saznaće kako da, uz pomoć podataka, SAS tehnologija i mašinskog učenja, pronađu mesto po svojoj meri. Jedna od sesija će biti uvodno predavanje britanskog kiborg umetnika Neil Harbisona, koji će se po prvi put predstaviti domaćoj publici. Savremeni umetnik i kiborg aktivista, javnosti je poznat po tome što na glavi ima ugrađenu antenu koja mu omogućava da sluhom opaža kako vidljive tako i nevidljive spektre boja, uključujući i infracrvene i ultraljubičaste zrake. Osim što na taj način zaobilazi urođeni problem nesposobnosti da razlikuje boje, antena mu putem internet konekcije omogućava da prima slike, video formate, muziku ili telefonske pozive direktno u glavi, koristeći eksterne uređaje kao što su mobilni uređaji ili sateliti. Harbison sebe smatra kiborgom i zanimljivo je da je on prva osoba u Velikoj Britaniji koja je zvanično prepoznata kao kiborg od strane zvaničnih institucija te zemlje. Njegovo predavanje otvoriće temu koliko možemo uticati na sopstvenu biološku evoluciju i kako spajanje ljudi i tehnologije može da utiče na naše živote na zemlji i u svemiru. 

Pročitajte i:  Google Health licencira svoj AI alat za skrining raka dojke medicinskoj firmi
PCPress.rs Image
Neil Harbison, britanski kiborg umetnik

Posetioci će biti u prilici i da se upoznaju sa SAS Open Analytics platformom koja omogućava analizu kompanijama i organizacijama u raznovrsnim poslovnim kontekstima, a biće reči i o tome kako analiza podataka i informacije koje dobijamo mogu da poboljšaju efikasnost u sektoru marketinga. Dve panel diskusije otvoriće teme kako iskoristiti podatke i analitiku u realnosti, koju ulogu podaci imaju u digitalnoj transformaciji, kakav izazov i koje prednosti donosi GDPR.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,