Savremena gimnazija za savremena znanja

Pored toga što je najmodernija Kembridž gimnazija u regionu, u Savremenoj gimnaziji učenici ne nose teške torbe, jer umesto knjiga koriste tablete, koriste interaktivne table, šalju domaće zadatke putem Interneta, časove fizičkog provode na bazenu ili u prirodi, sprovode zanimljive eksperimente i gradivo uče kroz praktične primere. Sve to, po programu Univerziteta u Kembridžu

SAVREMENA_GIMNAZIJA

Nastava u Savremenoj gimnaziji je bilingvalna, na srpskom i engleskom jeziku, a učenici mogu da izaberu Nacionalni ili Kembridž program, dok najambiciozniji mogu da se školuju paralelno na oba jezika, na Kombinovanom programu.

Plan i program akreditovali su Odeljenje za međunarodne ispite prestižnog Univerziteta u Kembridžu, kao i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Program je kreiran po najvišim obrazovnim standardima i neprestano se unapređuje.

Upravo zbog toga po završetku školovanja učenici Savremene gimnazije, pored zvaničnog svedočanstva o završenoj srednjoj školi, mogu da steknu i svetski priznate Kembridž diplome, koje im otvaraju vrata najuglednijih nacionalnih i internacionalnih fakulteta.

Stvarno drugačija nastava

Savremenu gimnaziju od drugih škola izdvajaju kreativni, interaktivni i multidisciplinarni časovi, na kojima učenici zapravo uživaju u učenju i trajno usvajaju nova znanja na lak i zabavan način.

Profesori, vrhunski stručnjaci u svom poslu, maksimalno su posvećeni svakom učeniku, uvažavaju njihove potrebe i ostavljaju im prostor za individualni razvoj. Učenici se ohrabruju da istražuju, rade projekte, povezuju znanja iz različitih predmeta i grade kritičko mišljenje.

Inovativni Future Ready koncept

Savremena gimnazija je jedina Future Ready škola u regionu, što podrazumeva da u svom radu kombinuje kvalitetno obrazovanje, savremenu nastavu i upotrebu najnovijih tehnologija kako bi učenici stekli funkcionalna i primenjiva znanja.

To, takođe, znači da se nastava odvija u posebno dizajniranim učionicama, Intelligent Classroom i Google Technology Classroom, u kojima učenici otkrivaju svet i usvajaju gradivo koristeći mnogobrojne gadžete.

Tehnologija u službi obrazovanja

Učenici i profesori u nastavi svakodnevno koriste  iPad i Google Chrome uređaje, smart table, interaktivni sto, Node stolice, jedinstvenu online platformu za učenje i slanje domaćih zadataka, Google i druge obrazovne aplikacije, elektronski dnevnik, online biblioteku ebrary i još mnogo toga.

Međutim, Intelligent Classroom koncept i tehnologija nisu svrha sami sebi, već su u službi savremenog obrazovanja i što jednostavnijeg sticanja znanja. Svakodnevnom upotrebom tehnologije u nastavi, učenici stiču digitalna znanja neophodna za uspeh u modernom svetu.

Otvorena vrata univerziteta širom sveta

Savremena gimnazija predstavlja spoj savremenih metoda učenja i programa koji je priznat na internacionalnom nivou, što njenim učenicima omogućava da steknu dvostruku, međunarodno priznatu diplomu i primenjiva znanja. Nema bolje pripreme za upis na fakultete! Zato su učenici Savremene gimnazije u startu u prednosti.

Prednost školovanja u naprednom obrazovnom sistemu ogleda se u sticanju praktičnih i funkcionalnih znanja za 21. vek. S druge strane, prednost nacionalne i internacionalne Kembridž diplome ogleda se upravo u brojnim mogućnostima koje učenici Savremene gimnazije imaju i izuzetno visokoj prohodnosti kako na fakultetima u Srbiji, tako i na najprestižnijim univerzitetima širom sveta.

www.savremena‑gimnazija.edu.rs

 

Objavljeno u časopisu PC#231

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,