PC Press - Sve(t) je marketing

SBB dobitnik SAM nagrade za inovaciju za EON platformu

Nagrada „Iskorak godine“, koju tradicionalno dodeljuje Srpska asocijacija menadžera, za 2018. godinu pripala je kompaniji SBB za lansiranje jedinstvene tehnološke inovacije u regionu – EON set top boksa. EON je na tržište doneo potpuno novu eru televizije u vidu integrisane platforme koja spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima i aplikacijama, pretvarajući svaki TV u Smart TV.

Zahvaljujući ovom konceptu, korisnici na svom televizoru mogu da gledaju kanale iz SBB ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti i Android servise kao što su You Tube, Google Play Music, sa Google Play Games skidaju i igraju igrice, ali i koriste na hiljade drugih aplikacija iz Google Play Stora.

Na ovom projektu je radilo 70 softverskih inženjera i tehnoloških eksperata iz celog regiona unutar United Clouda, regionalnog istraživačko razvojnog centra United Grupe. Uz EON smart boks, inženjeri United Cloud-a osmislili su i novi daljinski upravljač sa Bluetooth-om i glasovnom pretragom. Korisnici mogu da upere daljinski bilo gde i promene kanal ili jednostavno glasovnim komandama pretražuju sadržaj koji žele da gledaju.

Pročitajte i:  Nagradni konkurs SBB fondacije - rEKOnstrukcija

Nakon postavljanja HD kao standarda, SBB je uveo još jedan standard u Srbiju. Naime, sa EON-om prvi u zemlji je doneo 4k rezoluciju – najmoderniju i najkvalitetniju tehnologiju praćenja TV prenosa sa daleko izraženijom detaljnošću u odnosu na standardnu HD tehnologiju. EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da će korisnici, na primer, moći da započnu gledanje filma iz Video kluba, a nastave na televizoru.

Facebook komentari:
PC Press- digitalizacija zdravstva

Tagovi: , , , , ,