SBB dobitnik SAM nagrade za inovaciju za EON platformu

Nagrada „Iskorak godine“, koju tradicionalno dodeljuje Srpska asocijacija menadžera, za 2018. godinu pripala je kompaniji SBB za lansiranje jedinstvene tehnološke inovacije u regionu – EON set top boksa. EON je na tržište doneo potpuno novu eru televizije u vidu integrisane platforme koja spaja televizijske sadržaje sa Android TV digitalnim servisima i aplikacijama, pretvarajući svaki TV u Smart TV.

PCPress.rs Image

Zahvaljujući ovom konceptu, korisnici na svom televizoru mogu da gledaju kanale iz SBB ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti i Android servise kao što su You Tube, Google Play Music, sa Google Play Games skidaju i igraju igrice, ali i koriste na hiljade drugih aplikacija iz Google Play Stora.

Na ovom projektu je radilo 70 softverskih inženjera i tehnoloških eksperata iz celog regiona unutar United Clouda, regionalnog istraživačko razvojnog centra United Grupe. Uz EON smart boks, inženjeri United Cloud-a osmislili su i novi daljinski upravljač sa Bluetooth-om i glasovnom pretragom. Korisnici mogu da upere daljinski bilo gde i promene kanal ili jednostavno glasovnim komandama pretražuju sadržaj koji žele da gledaju.

Pročitajte i:  Počela je EON akcija! Zakucaj godinu dana sva tri SBB servisa po ceni televizije

PCPress.rs Image

Nakon postavljanja HD kao standarda, SBB je uveo još jedan standard u Srbiju. Naime, sa EON-om prvi u zemlji je doneo 4k rezoluciju – najmoderniju i najkvalitetniju tehnologiju praćenja TV prenosa sa daleko izraženijom detaljnošću u odnosu na standardnu HD tehnologiju. EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da će korisnici, na primer, moći da započnu gledanje filma iz Video kluba, a nastave na televizoru.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,