BIZIT plus

SecureWorks otpušta 15% radne snage

SecureWorks je saopštio da otpušta 15% svoje radne snage. Ovo je drugi krug otpuštanja kompanije za sajber bezbednost tokom ove godine.

PCPress.rs Image

SecureWorks, kompanija za sajber bezbednost, najavila je nova otpuštanja. Reč je o drugom talasu otpuštanja koji je zahvatio ovu kompaniju tokom ove godine. Novi talas koštaće 14,2 miliona dolara zbog troškova otpuštanja.

Izvršna direktorka navela je potrebu da se „pojednostavi i proširi poslovanje i da se obezbedi profitabilni rast“.

Tokom februara kompanija je smanjila 9% radne snage, jer je imala za cilj da prioritete da svojim proizvodima za bezbednost u oblaku sa većom maržom. Kompanija je u tom podesku navela da je imala 2149 stalno zaposlenih širom sveta. To znači da je broj radnika koji su ostali bez posla iznosio 300 zaposlenih. SecureWorks je saopštio da će poslednji dan zaposlenih koji su u drugom talasu biti 25. avgust.

SecureWorks je poslednja kompanija koja je objavila otpuštanje samo tokom ovog meseca. Gigant za sajber bezbednost je rekao prošle nedelje da će otpustiti više od 400 zaposlenih shodno tome da gubici nastavljaju da rastu, a dok je NCC grupa sa sedištem u Velikoj Britaniji objavila da će otpustiti još radnika u narednim mesecima.

Izvor: techcrunch.com

Facebook komentari: