BIZIT 2022

Seedstars World traži najbolji startap u Srbiji

Dvanaest startapa takmiči se za fond od 50.000 dolara

Drugu godinu za redom, Seedstars World dolazi u beogradski ICT Hub 22. septembra u 19 časova kako bi organizovao takmičenje za startape, zahvaljujući StartItu i udruženju e-Front.

Tokom ovog takmičenja 12 odabranih startapa iz Srbije će se pred žirijem nadmetati za titulu regionalnog pobednika (Seedstars Regional Belgrade Winner) i time dobiti mogućnost da postane Seedstars World Global Winner. Ovaj događaj okuplja više od 100 preduzetnika, investitora i novinara lokalnog startap ekosistema, a njegov cilj je da poveže ljude sličnih interesovanja i omogućni najboljima od njih odskočnu dasku za uspeh.

Nakon više od 60 organizovanih događaja tokom dve godine, Seedstars World SA počinje sedmomesečnu selekciju najboljih startapa u preko 50 država. Kompletno takmičenje završava se poslednjim Seedstars World Eventom u Švajcarskoj u februaru 2016, gde će se finalisti tokom sedam dana takmičiti za titulu globalnog Seedstars pobednika i nagradni fond od 500.000 dolara, koji je ove godine uvećan za milion dolara, namenjenih specijalno startapima u oblasti turističkih usluga i finansijskih tehnologija. Organizator je najavio da očekuje više od 2.000 prijavljenih startapa širom sveta.

Pročitajte i:  Startup klinika: Kad kažem remote...

Na regionalnom nivou žiri će činiti Cédric Waldburger (Mediasign), Nebojša Lazić (StartLabs), George Sarcevich (Eagle Ventures i SPEA), Igor Ovcharenko (Seedstars World) i Nenad Paunović (SEVEN).

Seedstars World su osnovali Alisee de Tonnac i Pierre-Alain Masson u Ženevi i predstavlja globalno takmičenje za startape namenjeno brzorastućim tržištima i startap društvima, ali i jednu od najvećih mreža za tehnološko preduzetništvo u svetu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,