Top50 Glas publike

Sinergija 2019, dan drugi – Sve je u oblaku

Završen je drugi dan Sinergije 2019, konferencije kompanije Microsoft i njenih partnera. Za sutra je predviđen Biznis dan gde će organizatori okupiti važne sagovornike iz sveta biznisa, tradicionalno rezervisan za poslovne susrete i razmenu iskustava. Danas su završena tehnička predavanja, a evo najvažnijih utisaka.

PCPress.rs Image

Kompanija Microsoft je u poslednje vremenajviše posvećena ponudi proizvoda, usluga i infrastrukture u oblaku (Azure), kao i alatima za izveštavanje, poslovnu inteligenciju, mašinsko učenje i veštačku inteligenciju. U skladu sa tim, drugi dan su,u velikoj meri, obeležila predavanja u vezi sa Power alatima (Power BI, Power Apps i Flow) i Dynamics 365 poslovnim rešenjima.

PCPress.rs Image

Marin Deur i Renato Fajdiga održali su predavanje u vezi naprednih mogućnosti Business Central rešenja i Power platforme, Nemanja Popović je govorio o Dynamics 365 i alatima za integraciju, a u narednoj sesiji Dejan Pervulov nas je upoznao sa Business Events servisom. Pokazao nam je kako je u okviru rešenja Finance & Operations moguće kreirati događaje na osnovu kojih, upotrebom podataka iz Common Data Service repozitorijuma, pravimo dijagrame toka te iniciramo željene akcije.

Pročitajte i:  Microsoft objavljuje prihode dok planira otpuštanje radnika

PCPress.rs Image

Na primer, možemo da kreiramo Alert koji omogućava da, nakon unosa fakture u sistem koja podleže zadatim kriterijumima, Flow servis inicira željenu akciju, npr. pošalje e-mail. Jedan od primera praktične upotrebe ove funkcionalnosti je obaveštavanje referenta prodaje kada kupci ne plate u zadatom roku pa ih je potrebno pozvati i proveriti zašto se to dogodilo. Zgodno kada opslužujete puno kupaca, zar ne? Ovu tematsku celinu je zaokružio Marko Totović predavanjem o Power Apps servisu koji omogućava da, bez programerskog znanja, kreirate lepe i funkcionalne  aplikacije. One se mogu razvijati od početka ili na osnovu nekog od ponuđenih predložaka, lako se povezuju sa CDS objektima, dobro su prilagođene svim uređajima i odličan su izbor kada brzo treba da razvijete neku aplikaciju, npr. za popis osnovnih sredstava ili evidenciju učesnika na predavanjima.

PCPress.rs Image

Kompanija Extreme je prvog dana govorila o iskustvima prilikom uvođenja svog rešenja „E-Sekretarica“ u kompaniji Hemofarm, a danas su posvetili jedno predavanje onom po čemu su godinama unazad prepoznatljivi na tržištu- uspešnim implementacijama CRM rešenja. Tim kompanije PayTen i ljudi iz Privredne komore Srbije upoznali su nas sa PKS Instant PayAndroid aplikacijom koja omogućava plaćanje proizvoda i usluga uz pomoć telefona ili tableta, te olakšava trgovcima mogućnost naplate bez inicijalnih fiksnih troškova. Omar Kudović, u prepoznatljivom maniru, napunio je Adriatic salu gde je govorio o MS Teams rešenju, iskustvima i izazovima, te je potvrdio zašto nosi epitet jednog od najboljih predavača sa prethodnih Sinergija.

Pročitajte i:  Antivirusni softver može biti zloupotrebljen radi brisanja podataka

PCPress.rs Image

Srđan Stević govorio je o mogućnostima za bekap Office 365 tenanta, a Tomislav Tipurić o „vrlom novom svetu“ veštačke inteligencije. Održano je nekoliko predavanja posvećenih iskustvima u primeni C# jezika, SQL Servera, Azure servisa, kao i nekoliko partnerskih predavanja na kojima su oni predstavili svoje proizvode i usluge.

PCPress.rs Image

Zaključak drugog dana je da je i danas svako mogao da pronađe ponešto u skladu sa svojim interesovanjima. Između predavanja imali smo prilike da se družimo, razmenjujemo iskustva, igramo… Sinergija je ponovo potvrdila svoj primat kao najveći skup na domaćoj IT sceni, a pored kvalitetnih predavača i partnera za ovo, sasvim sigurno, veliku zaslugu snosi marketing tim kompanije Microsoft Srbija.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,