ASUS Moneyback

Slatki, mali… pametnjaković

Ako žalite što niste kupili SmartTV, lek postoji. Droid Monster je u drugoj verziji je još zabavniji i pametniji.

-slatki-mali-1-androidTV_0007-as-Smart-Object-1Iako nas je i prethodni model (PC#198) prijatno iznenadio, novo multimedijalno „čudovištance“ ima nekoliko prednosti. Pre svega, stari Air‑mouse se ne kupuje zasebno, a u cenu novog modela od 7.999 dinara uključen je daljinski upravljač koji nema akcelerometar, ali je potpuno podređen Android operativnom sistemu, što se vidi po specijalizovanim tasterima za podešavanja, ali i kompletnim kontrolama za MX Player.

Ako vam ipak zatreba tananija kontrola, Info tasterom ćete ga pretvoriti u standardni pointer sa strelicom. Ostalo je sve kao na Android‑u na koji ste već navikli.

Sve je dostupno sa lokalne mreže i interneta, a za to se brinu WiFi i klasični Ethernet (koji pozdravljamo). Za povezivanje s televizorom tu je HDMI standardne veličine, a priložen je i kabl. Možete da „opametnite“ čak i klasičan televizor, a čak i za to je priložen AV kabl s kompozitnim videom i stereo zvukom.

S prednje strane je senzor za daljinski upravljač (zato mora da bude vidljiva), te dva klasična USB porta za eksterne flash ili hard‑diskove; lepo je što su opremljeni i host/otg opcijama. Bonus je i slot sa strane koji prima SD kartice do 32 GB.

Pročitajte i:  Objavljen Firefox 84 za Android sa grid view-om za tabove 

-slatki-mali-2-androidTV_0009-as-Smart-Object-1Uvid u hardver nas najpre iznenađuje, jer je reč o Allwinner A20 dual‑core procesoru na „samo“ 1 GHz. Nema straha, sve stiže (pa i 2160p video) jer ovaj procesor ima dobre saradnike u vidu Mali 400MP2 grafike, ali i posebnog CedarX video procesora koji je zaslužan za dobru video‑reprodukciju.

Standardna opcija s 1 GB RAM‑a i 4 GB storage‑a je sasvim dovoljna uz sve pomenute opcije za dodavanje flash/HDD memorije i vezu s mrežom i Internetom.

Korisnički interfejs je takođe logičniji od prethodnika, uglavnom zato što se oslanja na klasični Android. Iako pomenuti Air‑mouse ima svojih draži, on se ipak posebno dokupljivao, pa je klasični „daljinac“ dragocen dodatak koji ulazi u cenu – ne morate da tražite alternativne metode upravljanja poput tastature i miša (i dalje mogu da se priključe).

Najvažnije je, ipak, da je video odličan, a surfovanje solidno, što su i najvažniji razlozi zbog kojih biste dokupili pamet za svoj TV. Bonus je i sve ostalo što možete da nađete u Play Store prodavnici.

 

NAJBOLJA KUPOVINA

Pročitajte i:  Samsung predstavio Galaxy S21 seriju pametnih telefona
Droid Monster A20 Stealth
Procesor Allwinner A20, dual-core, 1 GHz
Memorija 1 GB RAM, 4 GB flash
Grafika Mali-400MP2 + CedarX VPU
Komunikacija WiFi, Ethernet
Povezivanje HDMI, AV, 2×USB, IR
Operativni sistem Android 4.2.2
Dimenzije i masa 142×72.5×8.1 mm; 145 g
Cena 7.999 dinara

www.elektrodata.rs

Voja Gašić

(Objavljeno u časpšisu PC#209)

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , , ,