BIZIT 2022

Slobodan Stanković – Rezultati u 2017. obećavaju dobar početak 2018. godine

Istraživanje PC Press-a – “Šta je obeležilo 2017. godinu i šta možemo da očekujemo od 2018?”

PCPress.rs Image
Slobodan Stanković, generalni direktor, Vesimpex

Koji je novi uređaj, aplikacija ili servis pobudio vašu pažnju u 2017. godini?

Prošlu 2017. godinu obeležila je nova linija proizvoda za mini i mikro data centre koji prate trend distribucije IT opreme bliže korisnicima. Podrška za implementaciju Edge data centara manjih kapaciteta, ali sa svim karakteristikama „velikih“ data centara, nama otvara široko polje novih korisnika i značajno potencijalno proširenje tržišta.

Koji su događaji bili ključni za razvoj elektronskog poslovanja i IT industrije u Srbiji?

Za nas, pre svega dve konferencije na kojima smo učestvovali i koje su nam dale nove kontakte i mogućnosti za saradnju: BIZIT i Datum. Videćemo se i sledeće godine.

Koji ćete uspeh iz 2017. godine pamtiti?

To što sam pregurao infarkt bez posledica. Šalim se, naravno. Generalno, odlična godina na svim poljima naše delatnosti, imali smo rast preko 30 odsto, negde i dvostruko više od toga.

Tržište se budi, valjda smo se i mi probudili, tako da pred kraj 2017. imamo bolju startnu poziciju za sledeću godinu. Pored toga što je ova godina bila veoma dobra, ugovoreni i pripremljeni novi poslovi za 2018. najbolji su dodatak na rezultate iz prethodne.

Pročitajte i:  Vesimpex: Fabrika za (blisku) budućnost - Industrijska revolucija 4.0 u praksi

Koji će tehnološki trendovi biti značajni u 2018. godini?

Za 2018. opet nešto što nama najviše znači: nastavak priče oko implementacije Edge data centara i drugih dislociranih rešenja za korisnike kojima treba IT u njihovoj blizini. Fokus na „netradicionalne“ korisnike takođe: umesto samo banaka, finansija, telko korisnika, okrenućemo se više ka industriji, koja postaje sve važniji korisnik naših infrastrukturnih rešenja.

(Objaljeno u PC#250)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,