Snapchat: Bez pritiska da se bude lep i savršen

Jedan od osnivača platforme Snapchat tvrdi da ova aplikacija vrši manji pritisak na korisnike, te se od njih ne zahteva da u svakom trenutku budu srećni, lepi i savršeni, budući da to nije ni moguće.

PCPress.rs Image

Naime, Evan Spiegel  je tokom jednog intervjua naglasio da Snapchat ima prednost u odnosu na platforme koje imaju lajk dugme i prostor za komentare, budući da korisnike ne stimuliše da se upoređuju sa drugima. Dalje tvrdi da je to razlog što platforma beleži sve veći broj korisnika, a zbog toga što ljudska bića imaju sve manje strpljenja i vremena da bi trpela pritisak koji proizilazi iz opšteg uverenja da je lepo i savršeno jednako dobro i poželjno. Tako Snapchat nudi način za povezivanje sa porodicom i prijateljima, a bez takmičarke atmosfere u okviru koje prijatelji često postaju rivali, ponekad i neprijatelji.

PCPress.rs Image

Činjenica je da društvene platforme danas oblikuju društvo i način razmišljanja, naročito među mlađim generacijama koje se i ne sećaju vremena pre lajk ere, što je velika odgovornost, pa je neophodno da se odluči šta je važnije: prihodi ili budućnost mladih osoba.

Pročitajte i:  Snapchat za web je sada dostupan svima

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,