BIZIT 2022

Sony AI bot igra video igre umesto vas

Kompanija Sony je nedavno objavila novi patent, a u pitanju je AI tehnologija za gejmere. Naime, novi sistem „posmatra“ korisnike dok igraju svoje omiljene video igre, s ciljem da nauči  poteze koje najčešće koriste.

PCPress.rs Image

Drugim rečima – u pitanju je bot koji može da igra jednako kao i korisnik koji ga obučava. Profil ovog AI bota počinje sa setom ponašanja koja su uobičajena za mnoge gejmere, a tome se kasnije dodaju druge osobine o kojima AI saznaje dok posmatra određenog igrača. Na osnovu toga bot tokom igre može da donosi iste odluke kao ljudski igrač kojeg je pratio, a glavni cilj je što detaljniji AI profil i bot koji može da igra jednako dobro (ili loše) kao njegov vlasnik.

Nakon što se obuka završi, igrač igru u svakom trenutku može da prepusti botu, što je korisno ako je prinuđen da napravi pauzu, a ne želi da prekida nivo. Patent pored toga opisuje i situacije u kojima AI asistira, pa tako može da bude od velike koristi tokom prelaska kompleksnih nivoa neke igre.

Pročitajte i:  Američki politički sajt koristi veštačku inteligenciju da ilustruje svoje članke

PCPress.rs Image

Neki ovu novinu tumače kao korak ka gejming distopiji u kojoj će igra biti u rukama botova, dok je drugi vide kao korisno pomagalo. Ipak, nije do kraja jasno zašto bi neko želeo da se igra odvija bez njegovog/njenog prisustva.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,